ma 9 mrt 2020 - vr 26 jun 2020

tout petit - DRRRAAI

in residentie: 9-13 mrt 2020 - 8-26 juni 2020
ma 9 mrt 2020
-
vr 26 jun 2020
  • ma 9 mrt 2020
    -
    vr 26 jun 2020
    HET LAB
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

biografie
Sinds 2012 creëerde tout petit 4 voorstellingen. In de creaties van tout petit vormt de scenografie het fundament van de voorstellingen. Bij Kom mee, Leon! en Schots en scheef was het decor het startpunt van het onderzoek en de creatie, en bleef dit het centrale referentiepunt. Bij licht! en luid werd er samengewerkt met scenografen, en kreeg de scenografie langzaam vorm doorheen een collectief proces van onderzoek. Tout petit streeft steeds naar een scenografie die tot de essentie herleid wordt. Alle balast wordt weggelaten. Door de samenwerking met beeldend kunstenaar Erki De Vries, voor het eerst bij luid en opnieuw bij DRRRAAI, benadrukt tout petit het autonome karakter van de scenografie. De scenografie wordt op zich een beeldend werk, een installatie met een performatief karakter.

projectomschrijving DRRRAAI
DRRRAAI is de vijfde co-creatie van Lies Cuyvers en Ciska Vanhoyland. Ze ontwikkelen een gezamenlijke danstaal die zowel een jong als een volwassen publiek prikkelt, fascineert en uitdaagt. Beiden fungeren ze als danser en als choreograaf. Het beoogde publiek is iedereen vanaf 3 jaar. 

In DRRRAAI gaat alles aan het draaien.De circulaire beweging is een fundamentele beweging binnen de dans, en de wereld. De cirkel staat symbool voor oneindigheid. Waar de cirkel eindigt, begint hij weer. Door deze onvatbaarheid, wordt de cirkel fascinerend. Als in een perpetuum mobile kunnen gedachten en lichamen blijven doordraaien.

DRRRAAI is een multidisciplinaire creatie, waarbij de dans centraal staat. De circulaire beweging wordt onderzocht binnen drie verschillende disciplines: dans, beeld en muziek. Deze disciplines interageren met elkaar. De choreografen Lies Cyvers en Ciska Vanhoyland, scenograaf Erki De Vries en componist Koen Brouwers zoeken naar een ontmoeting waarbij ze elkaar provoceren. De disciplines nemen afwisselend het voortouw waardoor er een wederzijdse afhankelijkheid ontstaat. Het onderzoek naar circulaire bewegingen leidt tot de creatie van een dansvoorstelling.

dans
Als je aan een jong kind vraagt om te dansen, is er een grote kans dat deze rond zijn as draait. De draaibeweging en cirkelpatronen zijn een terugkerend thema in veel dansvoorstellingen. Meestal zijn ze slechts één element binnen complexe choreografische patronen. Vanhoyland en Cuyvers maken hiervan de centrale vorm, in hun nieuwe creatie. Ze zullen de cirkelbeweging op verschillende manieren onderzoeken, door een dansonderzoek naar cirkels binnen het lichaam én naar cirkels in ruimtelijke patronen.

credits

© Joeri Thiry
toutpetit.be

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring