za 28 mrt 2020 - 15.00 u

Bram De Looze

Viñoly
za 28 mrt 2020
15.00 u
  • za 28 mrt 2020
    15.00 u
    Faculteit Architectuur UHasselt
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Bram De Looze - nog steeds maar 28 jaar oud! - maakt al een decennium lang de Europese en New Yorkse podia onveilig met projecten als LABtrio (met Lander Gyselinck van STUFF. en Anneleen Boehme, CCHA, 2019), Septych, Pentadox en een trio met Joey Baron en Robin Verheyen. In 2016 won hij de Sabam Jazz Award voor jong talent op het Gent Jazz festival en in 2018 kreeg hij de Klara award 2018 voor zijn album Switch the stream.

De voorbije jaren maakte Bram De Looze ook internationaal indruk met zijn solo-projecten in samenwerking met pianobouwer Chris Maene. Na Piano é forte (CCHA, 2017) op replica’s van historische pianoforte’s uit de collectie van Maene, volgde in 2018 het album Switch the stream, ingespeeld op de revolutionaire straight strung of rechtsnarige vleugelpiano van Chris Maene.

Met Viñoly zetten De Looze en Maene een volgende stap in hun samenwerking. Ditmaal rond een revolutionaire nieuwe piano die werd ontwikkeld in samenwerking met de wereldberoemde New Yorkse architect Rafael Viñoly, bekend van iconische gebouwen zoals 432 Park Avenue NY, het Cleveland Museum of Art en Carrasco International Airport in Montevideo. De architect, zelf een gepassioneerde pianist en bevriend met de beste pianisten ter wereld, tekende een vleugel met een ergonomisch licht gewelfd klavier. Het resultaat is een uniek instrument, revolutionair wat betreft de vormgeving, maar evenzeer door de prachtige transparante klank.

En waar kan je deze piano voor de 21ste eeuw beter ontdekken dan in de Agora van het Departement Architectuur van de UHasselt?

"**** Muziek die het midden houdt tussen jazz, klassiek en improvisatie, zoals ook Uri Caine en Jason Moran dat doen. (…) Wat een virtuositeit, wat een maturiteit. (…) Sommige stukken doen zelfs denken aan superpianist Keith Jarrett. Dat belooft voor de toekomst.” De Standaard, 8 november 2018
“****Een fascinerende collectie composities waarop De Looze zijn liefde voor vrije jazz, klassiek en eigentijds op een eindeloze manier in elkaar laat vervloeien.” writteninmusic.com, 21 november 2018

credits

piano Bram De Looze / © Sophie Nuytten
bramdelooze.comCookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring