cultuurcentrum Hasselt

residentie: 22-28 nov 2019 - 3-7 feb 2020

Rebecca Lenaerts - Toen ik nog een vogel was (allen)
ma 18 nov 2019 - vr 7 feb 2020
ma 18 nov 2019
-
vr 7 feb 2020
  • ma 18 nov 2019
    -
    vr 7 feb 2020
    HET LAB

projectomschrijving Toen ik nog een vogel was
Rebecca komt voor de tweede keer in residentie in HET LAB om er verder te werken aan deze performance. Tussen beide residenties werkte ze ook een week in Oslo in he kader van ons door Creative Europe gesteunde project PUSH+. Rebecca wordt artistiek gecoacht door Tijen Lawton (ex-Needcompany).

"Vroeger hadden alle geluiden een betekenis. Allen hadden ze iets te zeggen. Ook de vogels hadden toen nog een eigen taal en iedereen kon verstaan wat ze zeiden." 

Het begon met het spontaan oprapen van veren op straat. Waar kwamen ze vandaan? Bracht de wind hen hier? In elk geval, ze waren mooi, ze fascineerden. En ze vertellen in beelden!

Het verzamelen van veren werd voor Rebecca een ritueel van wassen, drogen, behandelen en conserveren. Ook vrienden en kennissen schonken haar veren. Later naaide ze de veren één voor één op een deken.

Zo wordt de vogelvrouw geboren, leeft, speelt en danst ze, tot ze weer verdwijnt naar een andere wereld. De interesse voor interdisciplinariteit en co-creatie weerspiegelt zich sterk in Toen ik nog een vogel was. De verenmantel ontstond in het atelier van beeldend kunstenares Sonia Anicéto. Voor het ontwikkelen van de performance liet ze zich inspireren door het Japanse Butoh.

Toen ik nog een vogel was is een trage voorstelling die uitnodigt om aandachtig te kijken, maar je beloont met een ongebreidelde portie fantasie en verwondering!

Deze performance zal te zien zijn op het Krokusfestival.

Meer informatie over Rebecca Lenaerts kan je hier lezen.

onderdeel van

credits

© Shana Boogers
rebeccalenaerts.net