ma 2 dec 2019 - 20.00 u

Trixie Whitley

ma 2 dec 2019
20.00 u
  • ma 2 dec 2019
    20.00 u
    Muziekodroom
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Trixie Whitley kreeg de muziek met de paplepel ingegeven: dochter van Chris Whitley, nichtje van Alan Gevaert (dEUS en anderen). Muziek zit in elke vezel van haar lichaam, van jongs af aan experimenteerde ze op drums, de gitaar, als danseres, achter de dj-booth en als zangeres.

In 2013 bracht ze haar debuut Fourth corner uit, een plaat die zowel in België als in New York warm werd onthaald. Een unieke combinatie van jazz, soul, blues, rock en pop. Eind 2015 leverde ze met Porta Bohemica een al even geslaagde opvolger af. Dit voorjaar verscheen Lacuna, met zijn fascinerende mix van analoge electro, hypnotische ritmes en indrukwekkende zang. Wereldklasse!

Voor de zomer was ze nog op tour met dEUS, nadien volgden festivals als Midzomer en de okerse Feesten. Na eerdere concerten in CCHA (2014 én 2016) komt ze dit najaar opnieuw naar Hasselt. Tweemaal zelfs: op 2 december bij onze AMP-partner Muziekdroom voor een regulier concert, en op 10 december in CCHA - mét Marc Ribot - bij TRACES, de nieuwe dansvoorstelling van Wim Vandekeybus!

onderdeel van
AMP

**** Opnieuw een mateloos sterk en enorm overtuigend album.” & “**** Een dot van een album.”

dansendeberen.be, 29 maart 2019 & De Standaard, 1 april 2019

credits

zang & gitaar Trixie Whitley / bant n.t.b. / © Kylie Coutts
trixiewhitley.com

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring