Cie WOEST - Transforming space

residentie: voorjaar 2020 - data n.t.b.
  • HET LAB
    HET LAB
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Voorjaar 2020 start Cie WOEST een research-traject op in verband met ruimte. De bedoeling is om te onderzoeken hoe ruimte, ook een theaterruimte, omgevormd kan worden tot een open-einde ruimte. WOEST wil de ruimte scenografisch inrichten rond sferen en thema's en die dan overdragen aan de 'toeschouwers 'die meteen manipulatoren worden van de bestaande ruimte. De actie van de 'bewoners' en de fluïditeit van de materialen zorgt voor transformatie. De ruimte wordt dus herschapen tot een 'andere' ruimte. De sfeer en de compositie veranderen, de energie en de beweging veranderen, de bestemming kan veranderen.

HET LAB faciliteert dit onderzoek in twee fases: eerst naar de ruimte an sich, daarna naar de doelgroep. In een eerste fase is de inbreng van scenografen en kunstenaars essentieel om een vast gegeven als ruimte te kunnen transformeren. In een tweede fase richt het onderzoek zich naar diverse leeftijdsgroepen en de aanzetten om hen zonder sturing aan de slag te zetten.

credits

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring