Aardvork - Little Henry

residentie: 21-27 okt 2019
ma 21 okt 2019
-
zo 27 okt 2019
  • ma 21 okt 2019 - zo 27 okt 2019
    HET LAB
    HET LAB
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

biografie
Aardvork is een doos voor vele en diverse projecten. Soms in de klassieke ‘black box’ vorm, maar evengoed in een nieuwe blend van theater met beeldende kunst, straattheater met interactieve queestes, muziektheater, theater van professionelen met amateurs, etc.

Pieter De Praetere is een professionele countertenor. Als solist legt hij zich vooral toe op concertante barokmuziek. Daarnaast is hij een veelgevraagde figuur in het muziektheater. Hij vertolkte solistenrollen in Messiah van Händel, Stabat mater van Pergolesi, Gloria van Vivaldi en een aanzienlijk aandeel van cantates, motetten en oratoria van J.S. Bach. Pieter werkte samen met dirigenten en artiesten als Michel Bisceglia, Wim Hendrickx, Hildebrandt Consort, Il Gardellino. Ondertussen toert hij mee met de kick-off van de nieuwe plaat van Dez Mona.

Elisabeth De Loore studeerde klassieke piano aan het conservatorium van Antwerpen bij Eliane Rodrigues. Na haar studie specialiseerde ze zich in het muziektheater. In 2013 deed ze mee als pianiste met de voorstelling Parsifal van NTGent en met Vadermoord van TgVagevuur. Daarnaast is ze vooral bij Toneelgroep Maastricht aan het werk als muzikante, muzikaal leider en actrice.

Koen Bosman studeerde aan de toneelacademie Maastricht (docent/regisseur), begeleidde een gamma aan theatercursussen en regisseerde verschillende voorstellingen voor jeugdtheater, sociaal-artistieke projecten, amateurtheater en professionele gezelschappen.
 

projectbeschrijving
Na leven en werk van Franz Schubert in de voorstelling Franzerl, verkent het gezelschap nu de vele magische werelden van één van de grootste componisten van Groot-Brittanië: Henry Purcell. De voorstelling Little Henry is als muziektheatervoorstelling een ontmoeting tussen twee artistieke gebieden: muziek en theater. De voorstelling wil klassieke muziek toegankelijk maken vanuit het idee dat die muziek een taal is, die verhalen, gevoelens, werelden vertelt. Als je de taal spreekt, kan de muziek ook tot jou spreken. In de residentie werken de makers verder aan deze dialoog. 

credits

© Stephan Vanfleteren

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring