di 15 okt 2019 - 13.30 u

de Toneelmakerij

Age of rage
di 15 okt 2019
13.30 u
  • di 15 okt 2019
    13.30 u
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Er zit een meisje in een politiecel. Ze heeft - vindt ze zelf- nauwelijks iets gedaan. Toch is ze naar de grond gewerkt, opgepakt en vastgezet. Terwijl: ze liet alleen maar zien dat ze boos is. Boos omdat je tegenwoordig bijzonder moet zijn, ‘fierce’ en ‘independent’. Maar hoe doe je dat vanuit een nieuwbouwwijk in een middelgrote stad, met een witte vader en moeder? Wat als je daar niet meer trots op mag zijn?

Age of rage is een tegendraadse voorstelling over het opkomende nationalisme in Europa. Age of rage gaat over de modder die we naar elkaar gooien omdat we van elkaar verschillen. Over dat we ons land in groepen verdelen en we graag bij een groepje willen horen. En over meisjes, want die horen niet boos te zijn.

Regisseur Wieke ten Cate en schrijver Jibbe Willems nemen de groeiende groep jonge mensen met conservatieve, populistische sympathieën onder de loep. Waar komt hun woede vandaan? Het is tijd om de woede en polarisatie serieus te nemen, vooral onder jongeren. Want woede is niet alleen een destructieve kracht. Het is ook vaak de drijvende kracht achter veel sociale veranderingen.

de makers
Auteur Jibbe Willems (Toneelacademie Maastricht) heeft een rauw idioom, heeft geen behoefte aan keurig dicht geplamuurde poëzie en hij gaat in ieder stuk dat hij schrijft of vertaalt een onderzoek aan naar vorm en functie van de taal. Wieke ten Cate is van 2017 tot en met 2021 ‘artist in residence’ bij de Toneelmakerij, waar ze ieder jaar één productie maakt. Vaak regisseert ze op basis van research. Vragen of verontwaardiging over wat zij om zich heen ziet, dwingen haar de straat op om plekken te onderzoeken en mensen te bevragen. Samen met toneelschrijvers werkt ze dit onderwerp uit tot frisse, actuele theaterteksten.

theater / max. 200 / leerling € 8 / individueel € 8

credits

tekst Jibbe Willems / regie Wieke ten Cate / dramaturgie Paulien Geerlings / spel Belinda van der Stoep, Frieda Barnhard & Chiem Vreeken / scenografie Studio Dennis van der Broeck / © Jan Hoek
toneelmakerij.nl

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring