Silke De Bruyne & Eva De Baets/hetpaleis & Laika

Blue Monday
do 20 feb 2020
-
vr 21 feb 2020
 • do 20 feb 2020
  13.30 u
  op locatie
 • vr 21 feb 2020
  10.30 u
  op locatie
 • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

De generatie Z (ook wel genoemd Gen Z, Net generatie, generatie I, iGeneration, generatie Yi, The Founders, Homeland Generation, Centennials , Plurals, post-Millennial) is geboren tussen 2001 en 2015 en zijn de jongste jongeren van vandaag. Waar eerst de generaties duidelijk van elkaar verschilden en zich tegen elkaar afzetten, is de scheiding tussen generatie Y en generatie Z troebel.

Het verschil tussen de twee generaties is dat generatie Y geboren is voor het digitale tijdperk en zich nog een maatschappij zonder internet kan voorstellen. Voor de generatie Z is het internet totaal vanzelfsprekend, zij kunnen zich geen leven zonder voorstellen. Deze jongeren worden ook vaak ‘digital natives’ genoemd: geboren en getogen mediaconsumenten.

Blue Monday is een test in uithoudingsvermogen door 9 jongeren. In deze energieke theatertrip verbeelden ze hun poging om van het leven iets te maken: van de grote wens om nodig te zijn of lief te hebben, tot het kleine verlangen om opnieuw een kind te zijn. Allemaal proberen ze de eindmeet te halen. Ondertussen wordt het tempo almaar opgevoerd.

Voor Blue Monday trekken theatermakers Eva De Baets en Silke De Bruyne op locatie, naar een echte turnzaal in een echte school. De geur van zweterige turnsloffen dwaalt er doorheen de onvermoede uitdagingen.

de makers
Zowel Eva De Baets als Silke De Bruyne studeerden aan de Toneelacademie Maastricht. Ze werkten in 2016 al samenaan REL, een voorstelling met en over jongeren. Die ervaring zetten ze nu weer in met een nieuwe cast jong talent  Onverwacht, energiek, spitant: Blue Monday heeft het allemaal!

theater / op locatie (bussen worden voorzien) / max. 100 / leerling € 8 / individueel € 8
 

credits

regie Eva De Baets & Silke De Bruyne / spel 9 jongeren tussen 15 & 20 jaar / dramaturgisch advies Mieke Versyp & Liesbet De Clerq / kostuums Tina Heylen / © Katheen Michiels
laika.be


Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring