ma 23 mrt 2020 - 13.30 u

hetpaleis & Bart van Nuffelen/Martha!Tentatief

Dounia B.
ma 23 mrt 2020
13.30 u
  • ma 23 mrt 2020
    13.30 u
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Dounia woont met haar papa en broers in een hoge toren aan de rand van de stad. Ze heeft cool voor twee en plannen voor drie. En vandaag spreekt ze jullie toe. Want ze heeft iets belangrijks te vertellen. Praten doet ze op haar éigen manier.

Dounia B. is de opvolger van Bart Van Nuffelens succesproductie Dinska Bronska. Toen ging het vooral over nieuwkomers, nu meer over diegenen die hier al zijn. Daarom vermengt de voorstelling ook meerdere talen en taalregisters. Evegenia Brednes, die als elfjarige naar Vlaanderen kwam, vertelt een universeel verhaal van tussen twee werelden wonen, van ontbijten klaarmaken en te laat komen op school, van moederrollen op moeten nemen en nog een puber zijn, van oordelen en vooroordelen, van zo heel erg hard je best doen en er toch tussenuit vallen.

Ook deze voorstelling is opnieuw een spannend duel tussen een actrice en een animatiefilm. Opnieuw een monoloog in onaffe taal. Maar vooral opnieuw het meeslepend verhaal van een hedendaagse heldin.

de makers
Bart Van Nuffelen ontwikkelde ook al in zijn werk voor Martha!Tentatief een hele grote maatschappelijke betrokkenheid. Zijn tekstmateriaal is helder en herkenbaar en wordt hier op een wonderlijke manier gespeeld door Evgenia Vrendes. Ze heeft Kazachse roots, was Belgische kampioene stijldansen en speelde in Romeo en Julia (hetpaleis) en de TV-reeks Over water.

theater / max. 200 / leerling € 4 / individueel € 8

credits

tekst & regie Bart Van Nuffelen / spel Evgenia Brendes / animatie Remy M. Ndow / montage Tim Clement / decor Erki De Vries / research Joyce Loir / kostuums Nushi Lambreva / muziek Jazz Meason & Milco Geryl / © Diego Franssens
hetpaleis.be & marthatentatief.be

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring