di 19 nov 2019 - 13.30 u

beeldsmederij DE MAAN

Anansi
di 19 nov 2019
13.30 u
  • di 19 nov 2019
    13.30 u
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Iedereen kent de sluwe streken van Reinaert De Vos, maar wie kent die van Anansi, de mythische spin uit de Ghanese volksverhalen? Als spin gaat hij naar de hemel om er verhalen te kopen van de goden om die dan later met de mensen te delen.

Hij haalt er veel kennis uit, maar ook een portie egoïsme die van hem een echte schelm maakt die er geen probleem mee heeft om zijn vrouw Akuba of een van zijn vele kinderen te beduvelen. Zolang hij er zelf maar voordeel bij heeft. "Eerst het vreten en dan de moraal" lijkt hem wel op het lijf geschreven. Al kan dat wel eens anders uitpakken dan hij dacht...

Jeroen Theunissen (bekend van de romans De omwegen en Jouw huid en van Compagnie Cecilia) bewerkt één van de verhalen uit de Anansi-cyclus tot een vertelling vol humor, reflectie en inzicht over ons maatschappelijk functioneren. En dat in de beste Afrikaanse traditie van storytelling!

de makers
Beeldsmederij DE MAAN zet er al langer op in om teksten, mythes en verhalen uit andere culturen binnen te brengen. Zo ook de jonge beeldende maker Gorges Ocloo, sterspeler/kindsoldaat en componist/muzikant met Ghanese achtergrond uit de jongerenvoorstelling Futur simple. Hij regisseert rasvertelster Ineke Nijssen, geflankeerd door Paul Contryn, die magische dierenfiguren tot leven wekt en Owen Weston, die de vertelling live van muziek voorziet.

theater - figurentheater / max. 200 / leerling € 4 / individueel € 8

credits

tekst Jeroen Theunissen & Gorges Ocloo / regie Gorges Ocloo / spel Ineke Nijssen & Paul Contryn / figuren Paul Contryn / muziek Owen Weston, Ineke Nijssen & Gorges Ocloo / lichtontwerp Stéphane Vloebergh / © Diego Franssens
demaan.be

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring