di 28 apr 2020 - 13.30 u

Het Laagland

Kanonnnenvoer
di 28 apr 2020
13.30 u
  • di 28 apr 2020
    13.30 u
    theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Kok Tortot heeft in tijden van oorlog maar één doel: overleven. Als hij denkt dat zijn leger morgen gaat verliezen, loopt hij vandaag alvast over. Deze meesterchef, met een hart zo koud als een vis, zorgt vooral voor zichzelf.

Totdat hij Halve George ontmoet, een gewonde soldatenjongen die in de vuurlinie bijna tot kanonnenvoer was vermorzeld. Tortot neemt deze vrolijke, jonge spraakwaterval ongewild op sleeptouw. Samen bluffen zij zich een fantasievolle weg door barre tijden. Uiteindelijk bekokstooft Tortot een krankzinnig meesterplan om die dwaze oorlog te stoppen en zo het leven van Halve George te redden.

Kanonnenvoer, gebaseerd op Benny Lindelaufs bekroonde jeugdboek Hoe Tortot zijn vissenhart verloor, is als een bord vol vriendschap, een scheut dwaze ruziemakers en een flinke toef avontuur. Of: een muzikaal slagwerkspektakel op potten en pannen!

de makers
Theatergezelschap Het Laagland uit Sittard is één van de grotere jeugdtheaters uit Nederland en houdt ervan om grote verhalen op een speelse en toegankelijke manier te brengen. Benny Lindelauf studeerde theater in Amsterdam maar is ook bekend van zijn jeugdboeken (voor theater). De hemel van Heivisj won in 2011 de Woutertje Pieterse Prijs en Hoe Tortot zijn vissenhart verloor werd in 2017 genommineerd door de kinder- en jeugdjury.

theater / max. 250 / leerling € 4 / individueel € 8

credits

tekst Benny Lindelauf / concept & regie Lennart Monaster / spel Gijs Nollen, Folmer Overdiep, Jessie Wilms + 2 acteurs n.t.b. / vormgeving Douwe Hibma / kostuums Liesje Knobel / © Hanneke Wetzer
hetlaagland.nl

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring