cultuurcentrum Hasselt

Herman

De Mannschaft
di 21 jan 2020 - 13.30 u
di 21 jan 2020
13.30 u
  • di 21 jan 2020
    13.30 u
    CCHA - kleine theaterzaal

De wereld is vergaan. Alles is kapot. Alles en iedereen, behalve Herman, een oude man die de chaos rondom hem verandert in orde. Herman-orde. Hij is de gelukkigste enige mens op de wereld, tot er plots op zijn deur wordt geklopt, wat raar is, want hij heeft geen deur. Voor hem staat een mensachtig wezen dat erg op hem lijkt, maar ook totaal niet. In ieder geval is er voor het nieuwe wezen geen plaats in de Herman-orde die er op dat moment heerst.

Herman is een haast-woordeloze, beeldende voorstelling over de zoektocht naar zingeving, naar jezelf en naar de ander. In het leven is er niets moeilijker dan samenleven met iemand anders. In het leven is er niets leuker dan samenleven met iemand anders.

de makers
Na de integere en belangrijke voorstellingen voor jongeren, LIV (over kanker) en Dethleff over zelfdoding), gaat De Mannschaft aan de slag met maatschappelijk-filosofisch materiaal voor kinderen. En van Michai Geyzen weten we dat dat betekent. Immers, het pareltje De passant van Laika (Krokusfestival 2017) tekende precies voor dezelfde insteek: met humor en respect over deze wereld praten en een subtiele spiegel voor houden.

theater / max. 200 / leerling € 4 / individueel € 8

credits

concept, spel & regie Stijn Van de Wiel & Michai Geyzen / scenografie & kostuums Laura Wallrafen / beeld Charlotte Wouters / lichtontwerp Thomas Stevens / met dank aan De Warande Turnhout / © Charlotte Wouters