do 28 nov 2019 10.30 u en 13.30 u

Brandung

Boomjong
do 28 nov 2019
10.30 u en 13.30 u

Boomjong begint met het verhaal van een lastig jongetje. Zijn ouders zijn er wel, maar hij ziet ze niet. Dus doet hij maar zijn zin: struiken in brand steken en eekhoorns opjagen. De feeën van het bos zien wel waar hij mee bezig is en ze sluiten de jongen op in een oude eik. Jaren later komt er een lief meisje naar het bos. Zij en de oude eik worden vrienden maar haar ouders willen de oude eik omverkappen…

Mensen die wereldwijd de straat opgaan: het klimaat is vandaag meer dan ooit aanwezig in het publieke debat. Dat trok BRANDUNG over de inhoudelijke streep om Boomjong na twee seizoenen terug de wereld in te sturen en wij om dit pareltje weer te programmeren. Ook de fantastische vorm is behouden: een miniatuur tafeltheater dat visueel verbluft zonder veel woorden, maar wel spelenderwijs, boordevol sfeer en fantasie. En uiteraard met een kleine groep toeschouwers dicht bij het kleine speel-tafel-vlak. Intiem, maar wondermooi en ertoe- doend!

de makers
BRANDUNG is het kleine gezelschap van maker Jelle Marteel die we kennen van het huiskamerproject HUIS (Krokusproductie 2015). Voor Fluut werkt hij samen met actrice Ilse de Koe (Quiz me quick en Bevergem), maar hij maakte ook indruk met de monoloog Midzomernachtsdroom voor pubers.

theater - figurentheater / max. 50 / leerling € 4 / individueel € 8

credits

tekst Jelle Marteel / spel Philippe Annaert & Jelle Marteel / maquette Katleen Vinck / coaching Peter Seynaeve / met steun van Vrijstaat O., stad Oostende & provincie West-Vlaanderen / © Jelle Marteel
brandung.be

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring