Kris Dewitte

AMAZING WOMEN - introducing: Don't pin me up
zo 8 dec 2019
-
zo 2 feb 2020
  • zo 8 dec 2019 - zo 2 feb 2020
    grote exporuimte
    vrije toegang
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Kris Dewitte is de belangrijkste filmfotograaf van Vlaanderen. Hij maakt indruk met haast objectieve en gestileerde beelden van inmiddels meer dan 100 internationale filmsets, zoals Lost river (Ryan Gosling). Sinds hij uitgenodigd werd voor de 50ste verjaardag van het filmfestival van Cannes, met een foto van Steve Buscemi met een camera op het rooftop van het Carlton Hotel, stelde Kris al meer dan 20 keer tentoon over de hele wereld en verschenen er 9 fotoboeken van zijn opnames.

In 2002 was hij, samen met Erwin Olaf, ‘guest of honour photographer’ op het internationale Foto Festival van Knokke-Heist. Hij maakte foto’s van/voor o.a. dEUS, Dries Van Noten, David Lynch, Clint Eastwood, Leonardo di Caprio, Halle Berry, Maurice Jarre, Ennio Morricone, Akira Kurosawa, Catherine Deneuve en Martin Scorcese. Persoonlijk pakt hij niet graag uit met deze namen. Hij laat liever zijn beelden imponeren, indringende foto’s waarbij je het gevoel krijgt dat je de geportretteerde beter leert kennen door de compositie en belichting.

Ondertussen werkt hij al tien jaar aan het Kissing project en staat er een totaal nieuw project op stapel dat Kris Dewitte najaar 2020 in CCHA zal presenteren. 

credits

© Kris Dewitte - Anna Corbí, Mulholland Drive
opening expo: zo 8 dec 2019 om 15 u / introductie Gerhard Verfaillie, directeur CCHA
di t/m vr van 10 tot 17 u, za & zo van 13 tot 17 - gesloten op 24, 25, 26 & 31 dec 2019 & 1 jan 2020

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring