wo 22 apr 2020 - 20.00 u

Javier Guzman

Guzmán
wo 22 apr 2020
20.00 u
  • wo 22 apr 2020
    20.00 u
    kleine theaterzaal
    geannuleerd
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Javier Guzman is terug in Hasselt. En dat met zijn intussen 10de avondvullende voorstelling. Niks geen jubileum, wel integendeel! Javier Guzman komt - eigengereid als hij is - gewoonweg met het tweede deel van zijn trilogie waarin hij zijn eigen leven en meteen ook de hele maatschappij kritisch onder de loep neemt.

Ja-Bie-Jer (want zo spreek je zijn naam uit), en vóór Francisco (dat is zijn tweede voornaam), staat hij nu op het podium met Guzmán.

Hij blikt terug op zijn grillige leven en zijn stormachtige carrière (understatements gezien zijn voorbije drank-, wiet-, medicijnenen cocaïneverslavingen) en vertelt dingen die je nog niet van hem wist. Dingen die wellicht herkenbaar zijn, dingen die op zijn minst opmerkelijk zijn, dingen die opzienbarend zijn. Zijn het ontboezemingen? Wie weet. Maar vergis je niet: dat de levensloop van Guzman ridicuul veel gelijkenissen blijkt te vertonen met de maatschappij waarin wij allemaal leven, zal snel blijken.

Javier Guzman staat opnieuw, en inmiddels al voor de 3de keer, in Hasselt. Nadat hij in 2002 het Leids Cabaret Festival won deelde hij in 2004 de affiche met Alex Agnew. Zijn vorige bezoek aan onze theaterzaal was in het voorjaar van 2015 met Absurd verlicht. En nu staat hij er weer. Zónder blad voor de mond, maar mét absurde zijsprongen en verrassend-hilarische inzichten, zoals we dat van hem gewoon zijn. Gewoonweg Guzmán!

onderdeel van
ABO6
ABO10

Oprecht meta-cabaret vol relevante vragen.

theaterkrant.nl, 15 maart 2018

credits

tekst & spel Javier Guzman / © Chloë Leenheer
javierguzman.nl

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring