cultuurcentrum Hasselt

Guzmán

Javier Guzman
wo 22 apr 2020 - 20.00 u
wo 22 apr 2020
20.00 u
  • wo 22 apr 2020
    20.00 u
    CCHA - kleine theaterzaal

Javier Guzman is terug in Hasselt. En dat met zijn intussen 10de avondvullende voorstelling. Niks geen jubileum, wel integendeel! Javier Guzman komt - eigengereid als hij is - gewoonweg met het tweede deel van zijn trilogie waarin hij zijn eigen leven en meteen ook de hele maatschappij kritisch onder de loep neemt.

Ja-Bie-Jer (want zo spreek je zijn naam uit), en vóór Francisco (dat is zijn tweede voornaam), staat hij nu op het podium met Guzmán.

Hij blikt terug op zijn grillige leven en zijn stormachtige carrière (understatements gezien zijn voorbije drank-, wiet-, medicijnenen cocaïneverslavingen) en vertelt dingen die je nog niet van hem wist. Dingen die wellicht herkenbaar zijn, dingen die op zijn minst opmerkelijk zijn, dingen die opzienbarend zijn. Zijn het ontboezemingen? Wie weet. Maar vergis je niet: dat de levensloop van Guzman ridicuul veel gelijkenissen blijkt te vertonen met de maatschappij waarin wij allemaal leven, zal snel blijken.

Javier Guzman staat opnieuw, en inmiddels al voor de 3de keer, in Hasselt. Nadat hij in 2002 het Leids Cabaret Festival won deelde hij in 2004 de affiche met Alex Agnew. Zijn vorige bezoek aan onze theaterzaal was in het voorjaar van 2015 met Absurd verlicht. En nu staat hij er weer. Zónder blad voor de mond, maar mét absurde zijsprongen en verrassend-hilarische inzichten, zoals we dat van hem gewoon zijn. Gewoonweg Guzmán!

Oprecht meta-cabaret vol relevante vragen.

theaterkrant.nl, 15 maart 2018

credits

tekst & spel Javier Guzman / © Chloë Leenheer
javierguzman.nl