cultuurcentrum Hasselt

1958 EXPOsed

Along Comes Mary
ma 27 apr 2020 - 15.00 u
ma 27 apr 2020
15.00 u
  • ma 27 apr 2020
    15.00 u
    CCHA - kleine theaterzaal

De Belgische regering besloot in 1958 een Wereldtentoonstelling te organiseren op de Heizel. Een tentoonstelling die volledig in het teken stond van het geloof in vrijheid en sociale en economische vooruitgang. Meer dan 42 miljoen mensen bezochten uiteindelijk Expo 58. Een massaal publiek dat stomverbaasd was over zaken die we vandaag als vanzelfsprekend beschouwen. Dwarrelend door de verschillende paviljoenen, starend naar wat men modern en vooruitstrevend noemde en bezorgd over de futuristische bouwstijlen waarvan men dacht dat de voorovergebogen gevels het mogelijk niet zouden trekken. Inderdaad… het is alweer (meer dan) 60 jaar geleden, en meer dan voldoende redenen om de herinneringen van onder het stof te halen.

Weet je nog dat er Expo-brood bestond? En Expo-ijs? En dat er zelfs een Côte d’ Or-paviljoen was? En ken je de beroemde Expo-ster nog? En mogelijk weet je ook nog welke muziek ons toen beroerde? Mary en haar muzikanten alvast wel, en ze brengen de muziek van toen weer helemaal tot leven in deze fijne muzikale ode aan Expo 58. Op een manier zoals alleen Along Comes Mary dat kan.

credits

zang Marijke Hulsmans / gitaar & keyboards Fabio Canini / contrabas Rob Vanspauwen / saxofoon & klarinet Daniel Daemen / hammond, trompet & drums Daniel Vanderhoydonks / © Marijke Hulsmans
alongcomesmary.com