ma 27 apr 2020 - 15.00 u

Along Comes Mary

1958 EXPOsed
ma 27 apr 2020
15.00 u
  • ma 27 apr 2020
    15.00 u
    kleine theaterzaal
    geannuleerd
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

De Belgische regering besloot in 1958 een Wereldtentoonstelling te organiseren op de Heizel. Een tentoonstelling die volledig in het teken stond van het geloof in vrijheid en sociale en economische vooruitgang. Meer dan 42 miljoen mensen bezochten uiteindelijk Expo 58. Een massaal publiek dat stomverbaasd was over zaken die we vandaag als vanzelfsprekend beschouwen. Dwarrelend door de verschillende paviljoenen, starend naar wat men modern en vooruitstrevend noemde en bezorgd over de futuristische bouwstijlen waarvan men dacht dat de voorovergebogen gevels het mogelijk niet zouden trekken. Inderdaad… het is alweer (meer dan) 60 jaar geleden, en meer dan voldoende redenen om de herinneringen van onder het stof te halen.

Weet je nog dat er Expo-brood bestond? En Expo-ijs? En dat er zelfs een Côte d’ Or-paviljoen was? En ken je de beroemde Expo-ster nog? En mogelijk weet je ook nog welke muziek ons toen beroerde? Mary en haar muzikanten alvast wel, en ze brengen de muziek van toen weer helemaal tot leven in deze fijne muzikale ode aan Expo 58. Op een manier zoals alleen Along Comes Mary dat kan.

credits

zang Marijke Hulsmans / gitaar & keyboards Fabio Canini / contrabas Rob Vanspauwen / saxofoon & klarinet Daniel Daemen / hammond, trompet & drums Daniel Vanderhoydonks / © Marijke Hulsmans
alongcomesmary.com


 

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring