cultuurcentrum Hasselt

In de schaduw van Toon Hermans

Herman Van Hove & Lissa Meyvis
ma 25 nov 2019 - 15.00 u
ma 25 nov 2019
15.00 u
  • ma 25 nov 2019
    15.00 u
    concert- & theaterzaal

2016 was hét Toon-jaar, zijn 100ste geboorteverjaardag. Met In de schaduw van Toon Hermans bracht Herman Van Hove, de vriend en laatste manager van Toon Hermans, met zangeres Lissa Meyvis in 2015 een hommage aan de Nederlandse cabaretier, schilder, zanger en dichter. 

Wat oorspronkelijk begon als een intieme voorstelling op de theaterzolder bij Herman Van Hove kon meteen op veel bijval rekenen: uitverkochte zalen (ook in CCHA), lovende recensies en juichende commentaren van het publiek. 

In de schaduw van Toon Hermans werd intussen 97 keer opgevoerd in Vlaanderen en Nederland met als hoogtepunt vijf staande ovaties in dé tempel van Toon: Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. 

Nu wordt het programma beperkt hernomen, bijna twintig jaar na het heengaan van Toon in het voorjaar 2000. Een programma dat opnieuw niet mag ontbreken in Hasselt, de stad waar Toon zo graag kwam optreden en waar hij zo warm werd onthaald. 

“Toon Hermans geloofde in de hemel (niet in de rijstpap, maar laat dat een detail zijn) en je voelde hem goedkeurend glimlachen tijdens de voorstelling…”
Bart Peeters 

“Ik zat op een avond in Antwerpen ademloos te luisteren.”
Paul van Vliet

credits

verhalen Herman Van Hove / zang Lissa Meyvis / liedjes Toon Hermans / arrangementen, muzikale leiding & toetsen Pol Vanfleteren / gitaren Tom Willems / contrabas Janos Bruneel / drums Peter Ploegaerts
deschaduwvantoon.be