zo 19 apr 2020 - 15.00 u

Opéra Royal de Wallonie

Alzira van Giuseppe Verdi
zo 19 apr 2020
15.00 u
  • zo 19 apr 2020
    15.00 u
    Opéra Royal de Wallonie
    geannuleerd
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Alzira is een - niet vaak uitgevoerde – opera met een proloog en twee bedrijven van Giuseppe Verdi. Het Italiaanse libretto van Salvatore Cammarano is gebaseerd op het toneelstuk Alzire, ou les Américains van Voltaire. De première vond plaats in het Teatro San Carlo in Napels op 12 augustus 1845. Aldus hoort het tot het rijke vroegere operawerk van Verdi, 20 jaar voor zijn Don Carlos en 25 jaar voor Aida.

Het verhaal speelt zich af in Lima, Peru. Alvaro, de gouverneur van Peru is gevangengenomen door de Inca’s, maar als Zamoro, het dood gewaande stamhoofd, uit het strijdveld terugkeert, besluit deze hem vrij te laten. Uiteraard komt er, zoals in elk goed operalibretto, een liefdesaffaire aan te pas. Gusmano, de zoon van Alvaro, die hem in zijn functie opvolgt, is verliefd op Alzira, de dochter een andere incaleider Ataliba. Maar zij houdt van Zamoro.

Ook dit seizoen rijdt onze operabus richting Luik voor dit exotische verhaal vol spanning, intrige en een machtsstrijd op leven en dood. En dan verklappen we het einde nog niet!

credits

operabus naar Luik, vertrek CCHA om 14 u / in het Italiaans met Franse & Nederlandse boventiteling / dirigent Gianluigi Gelmetti / regie & lichtontwerp Jean-Pierre Gamarra / libretto Salvatore Cammarano, naar Alzire, ou les Américains van Voltaire / decor & kostuums Lorenzo Albani / koorleider Pierre Iodice / met Hui Hei, Riccardo Massi, Giovanni Meoni, Luca Dall’Amico, Roger Joakim, Marie-Catherine Baclin & Zeno Popescu / coproductie ABAO-OLBE Asociación Bilbaína de Amigos de la Ópera Bilbao & Gran Teatro Nacional del Ministerio de Cultura del Perú / inleiding Kurt Van Eeghem
operaliege.be


Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring