vr 27 mrt 2020 - 20.00 u

Julien Libeer, piano

Bach & Bartók
vr 27 mrt 2020
20.00 u
  • vr 27 mrt 2020
    20.00 u
    concertzaal
    geannuleerd
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Het percussieve van Bartók en het ostinate van Bach: wat een wonderlijke combinatie! En dan met Julien Libeer  aan niet één, maar twee piano’s. Hij bespeelt zowel onze Steinway als een pareltje van een oude Steinway uit  1875 uit de collectie van Chris Maene.

Rond 1926 bestudeerde en reviseerde Bartók Franse en Italiaanse muziek voor toetsinstrumenten van de  (pre-)barok. Dat hoor je goed in de pianocomposities van die tijd. Hij benut de expressieve mogelijkheden van het instrument door er percussieve elementen aan toe te voegen. Out of doors (Hongaars: Szabadban) is één van de weinige composities van Bartók met een programmatische titel en met tot de verbeelding sprekende  onderdelen als Barcarolla, Muziek van de nacht en De achtervolging.

De Partita nr. 2 en de Engelse suite nr. 5 zijn Bach ten top: adembenemend, ingetogen, dan weer bruisend,  dansend in de gigue, dan weer contemplatief: het is allemaal te horen, en op de meest pure manier, met constante puls en het typische ostinate ritme.

Johann Sebastian Bach Engelse suite in Sol nr. 5, BWV 810 & Partita nr. 2 in c, BWV 826
Béla Bartók Out of doors, Suite op. 14

credits

piano Julien Libeer / inleiding Riet Jaeken / © Athos Burez
julienlibeer.net


Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring