za 26 okt 2019 - 20.30 u

Det Norske Solistkor o.l.v. Grete Pedersen

Nordic voices - Belgische première
za 26 okt 2019
20.30 u
  • za 26 okt 2019
    20.30 u
    Sint-Quintinuskathedraal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Een avond met vooral Scandinavische koormuziek door het beste kamerkoor van Noorwegen, vermaard om de uitvoering van klassiek en hedendaags repertoire. Het Noors Solistenkoor werkt geregeld samen met orkesten als het Noors Radio Orkest, het Noors Kamerorkest en het Italiaanse barokensemble Europa Galante.

De kern van het repertoire wordt gevormd door de klassieke werken uit de Scandinavische en de internationale koorliteratuur. De leden van het koor zijn allen goed opgeleide, zorgvuldig geselecteerde zangers, die binnen en buiten het koor ook solistisch optreden.

Dit programma toont de rijkdom van de muziek uit het Noorden in combinatie met Frank Martins Mis voor dubbelkoor, één van de mooiste miscomposities van de vorige eeuw. Deze mis van de Zwitser bleef veertig jaar onuitgevoerd. Het Noors Solistenkoor brengt ook een recent werk van landgenoot Ørjan Matre, op oude Griekse teksten over de mythe van Orpheus. 

Treed binnen in deze authentieke Scandinavische klankwereld. Na Voces Suaves en Vox Luminis vorig seizoen opnieuw een subliem koor in de Sint-Quintinus-kathedraal.   

Gunnar Eriksson Romanska bågar
Frank Martin Mis voor dubbelkoor (delen)
Sven-David Sandström Lobet den Herrn
Ørjan Matre Orphic songs, nr. 1, 2 & 3
Songs of the sun Scandinavian folk music following the nature from the sunrise to the sunset
Edvard Grieg Fire salmer (Vier psalmen), nr. 1 & 4

programmaboekje

credits

dirigent Grete Pedersen / © Marte Christensen
solistkoret.no


Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring