zo 6 okt 2019 - 15.00 u

Gene Bervoets, Hanne Roos & Jeroen D'hoe

Songs for the crossing - teksten van Stefan Hertmans
zo 6 okt 2019
15.00 u
  • zo 6 okt 2019
    15.00 u
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Met als inspiratiebron het alom geprezen boek Oorlog en terpentijn uit 2013 componeerde Jeroen D’hoe nieuwe Liederen voor de oversteek. Stefan Hertmans heeft op basis van zijn boek vier gedichten geschreven waarin hij enkele oorlogsscènes tot leven brengt. Deze teksten vormen de basis voor vier liederen. Ook de huidige migratieproblematiek is erin verwerkt en zo kwamen de twee tot een tweeluik. De beruchte oversteek van de IJzer wordt gekoppeld aan de oversteek van de Middellandse Zee door vluchtelingen.
 

Songs for the crossing is een evocatief en expressief werk waarin zowel neotonale invloeden als modernistische effecten verwerkt zijn. Dat evenwicht tussen vernieuwing en traditie is een constante in het repertoire van D’hoe: “Ik vind het belangrijk dat een nieuw werk toegankelijk is voor een publiek. Het mag best wat wrijven, bevreemden en vragen oproepen, af en toe mag de toeschouwer wel even overdonderd worden, maar net zoals je in het boek van Stefan door een zware veldslag moet, moet je daarna weer even op adem kunnen komen.”
 

Hanne Roos is een fantastische jonge sopraan en behoort ontegensprekelijk tot de interessantste talenten van de nieuwe generatie opera- en concertzangers. Gene Bervoets hoeven we niet echt meer voor te stellen. Hij werd in 2009 genomineerd voor het Gouden Kalf in de categorie Beste Acteur en won in die categorie in 2015 de Ensor.

credits

recitant Gene Bervoets / sopraan Hanne Roos / piano & compositie Jeroen D’hoe / tekst Stefan Hertmans / inleiding Stijn Paredis / © Maria-Laura Raia & Matrix
jeroendhoe.org


Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring