za 21 mrt 2020 - 15.00 u

compagnie barbarie

Time goes bye bye (7+)
za 21 mrt 2020
15.00 u
  • za 21 mrt 2020
    15.00 u
    kleine theaterzaal
    geannuleerd
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

“Het kost tijd om tijd te begrijpen.”
Alan Burdick

Een tijdje is langer dan een poosje is langer dan efkes is langer dan sebiet. Vijf minuten duren voor jou veel langer dan voor mij. Als je 10.000 jaar zou worden kan je bergen zien groeien. Deze voorstelling is nog niet begonnen of ze is alweer gedaan.

Tijd. Voor volwassenen een evidentie. Voor kinderen een onbegrijpelijke conventie.

Wij rennen ons rot in de race tegen de klok die we zelf hebben ingevoerd. Minuten en uren volgen elkaar op. En hoe ouder je wordt, hoe sneller. Maar het duurt even voordat we dat snappen. Het duurt... nu ja... een tijdje.

Voor kinderen duren verjaardagsfeestjes minder lang dan een toiletbezoek en kan je in twee tellen twee dagen verder zijn. Het duurt ook even voordat zij dat snappen. Het duurt… inderdaad… een tijdje.

Tijd is één van de grote mysteries. Daarom maakt compagnie barbarie er maar meteen (nu ja, straks dus, nog efkens wachten) een voorstelling over. En die barbaries, die kennen we nog van heerlijke voorstellingen met een hoek af, denk maar aan Wa wilder man, Modders en Gratis chips.

Alleen: hoe zouden ze nu ook van de tijd een hoek af kunnen knijpen? Alleen (bis): hoe zouden ze op de eerste dag van de lente doen? Antwoord om 15 uur op de eerste dag van de lente van het jaar 2020.

onderdeel van
familieABO

***** Een heerlijke en bij momenten hilarisch absurde voorstelling waarin de makers er bewust zelfs niet in willen slagen om de titel uit te leggen.

concertnews.be, 29 december 2019

credits

regie Karolien De Bleser / spel Liesje De Backer, Lotte Vaes, Amber Goethals & Sarah Vangeel / scenografie Michiel Van Cauwelaert / kostuums Viv Van der Poel / coproductie BRONKS & Villanella / © Franky Verdickt
compagniebarbarie.be

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring