wo 26 feb 2020 - 16.00 u

Joshua Monten

Game theory/De regels van het spel (8+) - Belgische première/coproductie
wo 26 feb 2020
16.00 u
  • wo 26 feb 2020
    16.00 u
    theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

“Laten we spelen. Laten we eerst de regels afspreken. Laten we ze dan eerlijk naleven. Maar laten we vooral spelen, vrij, onbezorgd, voluit!”

Gaming is een inspiratiebron in heel wat werk van Joshua Monten. Dat was al duidelijk toen hij met Kill your darlings het Krokusfestival 2018 met groot succes opende. Nu kijkt deze Zwitserse choreograaf nog wat dieper in de ziel van het gamen, van het spel, van het spelen. En vooral van het avontuur van het spelen, daar waar de regels van het spel zorgen voor volle vrijheid en grenzeloze creativiteit.

Voordat dans kunst werd, was het een spel. Een spel van bewegingen, een spel ook van het lichaam. Joshua Monten swingt zich moeiteloos doorheen capoeira, tafeltennis, Twister. Zijn vijf acrobatische dansers zoeken de adrenaline op, de emotie van de overwinning maar ook de diepte van het verdriet. En dat alles energiek, acrobatisch en vol humor!

Joshua Monten werd in New York City geboren. Als danser werkte hij over de hele wereld tot hij in 2012 zijn eigengezelschap oprichtte. In 2018 opende hij het Krokusfestival met het onvergetelijke Kill your darlings. Nu is hij terug, in Belgische première en als coproductie van Krokusfestival!

credits

concept, regie & dramaturgie Joshua Monten / dans Sandra Klimek, Konstantinos Kranidiotis, Noa Van Tichel & Jack Wignall / dramaturgie Guy Cools / kostuum- & decorontwerp Romy Springsguth / lichtontwerp Jonas Bühler / muziekcompositie Moritz Alfons / coproductie Dampfzentrale Bern & Krokusfestival / © Sabine Majer
joshuamonten.com


Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring