di 25 feb 2020 - 19.30 u

kabinet k, LOD muziektheater & hetpaleis

As long as we are playing (8+)
di 25 feb 2020
19.30 u
  • di 25 feb 2020
    19.30 u
    theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Na ruim vijftien jaar waarin spel als een rode draad doorheen de creaties liep, wil kabinet k het deze keer de hoofdrol geven. As long as we are playing is een voorstelling als een speeltuin, waarin de aanstekelijkheid van het spel het uitgangspunt vormt voor elke beweging en interpretatie.

Spel als een onuitputtelijke bron van impulsen. Spel waarin regels zich manifesteren in de handen van de mensen die ze hanteren, volgen, veranderen, bijsturen, manipuleren, negeren. Spel als de plaats van plezier en harmonie, maar ook van conflict en macht. Spel als spiegel van onze mogelijkheden, van onze natuur, van ons samenleven.

Voor As long as we are playing werken Kwint Manshoven en Joke Laureyns voor het eerst samen met componist Thomas Smetryns, wiens muziek door kinderen uitgevoerd zal worden. Beeldend kunstenaar Amy Franceschini tekent voor de scenografie.

Joke en Kwint maakten in een CCHA-productie beklijvende voorstellingen als Questo ricordo en Zwaluwzang. Ook hun intrigerend werk via kabinet k was al zes keer te gast op onze podia. Ze staan voor een poëtisch universum waarin hun danstaal veel vertelt met weinig, vertedert en pijn doet tegelijk, sober en rijk is, abstract en naturel, ernstig en speels. Met zijn voorstellingen wil kabinet k een eigen venster op de wereld openen, laten zien hoe het anders kan, stilte plaatsen tegenover een wereld vol stellingen.

**** Leve de homo ludens. (...) Een aanstekelijk en ontroerend stuk. (...) Wat een gelukzaligheid om naar te kijken. (...) De meest authentieke voorstelling van kabinet k.

De Standaard, 8 november 2019

credits

choreografie Joke Laureyns & Kwint Manshoven / muziek Thomas Smetryns / met Marieke Berendsen, Nona de Neve, Ilena Deboeverie, Marie-Lou Liberale, Lorenz Ludovic Maes, Kwint Manshoven, Juliette Spildooren, Louise Tanoto, Lili van den Bruel & Aya Vanvinckenroye / scenografie Amy Franceschini & Dirk De Hooghe/ dramaturgie Mieke Versyp / kostuums Sofie Durnez & Andrea Kraenzlin / lichtontwerp dirk De Hooghe / met de steun van de Tax shelter van de Belgische Federale Overheid / © Kurt Van der Elst
kabinetk.be


Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring