cultuurcentrum Hasselt

Op zoek naar het huilmeisje (2+)

Malou Van Sluis
zo 17 nov 2019 - 15.00 u
zo 17 nov 2019
15.00 u
  • zo 17 nov 2019
    15.00 u
    CCHA - parketzaal 2

Mogen jongens huilen? En meisjes, mogen zij huilen? Of doen we ons allen alleen maar stoer, dapper, verbeten voor? Want zo is Malou: stoer en ze huilt nooit, nergens om. Echte meisjes huilen niet, vindt zij. 

Op een dag hoort ze op haar radio over een meisje dat op een klein eiland woont en de hele dag huilt. Zelfs zoveel, dat de zee zich vult met haar tranen en haar eilandje kleiner en kleiner wordt. Dat wil Malou weleens zien. Misschien is huilen toch niet zo erg? 

Tijdens de tocht tekent Malou haar eigen avontuur. Beeld en ook taal speelt een belangrijke rol in de voorstelling waar alles op rijm is.

Malou van Sluis maakt intieme, eigenzinnige, beeldende en fantasierijke voorstellingen waarbij het publiek dicht op de huid van de spelers zit. Eerder speelde zij In de verte (CCHA, 2016) en VaarWel (CCHA, 2019), ook allebei voorstellingen voor de kleinsten. 

“Malou kan als geen ander met weinig woorden, middelen en mooie bewegingen de kinderen meenemen op een wonderlijke reis. (...) Haar voorstellingen zijn inhoudelijk sterk en hebben een hoge spelkwaliteit.” 
Ingrid Wolff - artistiek leider Festival 2 Turven Hoog  

credits

concept & spel Malou van Sluis / © Saris & den Engelsman
malouvansluis.com