za 12 okt 2019 - 15.00 u

Het Filiaal theatermakers

De nachtwaker (6+)
za 12 okt 2019
15.00 u
  • za 12 okt 2019
    15.00 u
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

De nachtwaker een pietje-precies noemen is het minste wat je kan zeggen. Elke dag fietst hij stipt om 17 uur met een volle thermosfles, gesmeerde boterhammen en de krant naar zijn werk. Hij installeert zich achter zijn bureau vol bewakingsmonitoren en gaat aan de slag. Checken of alles netjes onder controle is, niemand ongeoorloofd door de gangen loopt en het allerbelangrijkste, of de deuren wel dicht zijn. 

Het is stil in zijn kantoor want er is niemand om mee te praten. De makers dagen ons aan het begin van de voorstelling best uit met die stilte. Maar precies daardoor valt de indrukwekkende soundtrack des te meer op. Luister maar even heel goed! En dan gebeurt er iets vreemds… 

De nachtwaker is schitterend objecttheater zonder tekst maar vol absurde wendingen. Acteur Noël van Santen worstelt zowel live als via beeldschermen met de wereld om zich heen. Hoe doe je dat eigenlijk als vertrouwde gebruiksvoorwerpen plotseling een andere betekenis krijgen?

onderdeel van
familieABO

**** De nachtwaker is meer dan knap, want deze voorstelling is spannend, niet door dat echt te zijn, maar louter door suggestie, buitengewoon grappig zonder op zoek te zijn naar de lach, vol actie én ongekend statisch. Dat allemaal zonder woorden. Het is om stil van te worden.

theaterkrant.nl, 5 februari 2018

credits

concept & regie Ramses Graus / compositie Gábor Tarján / spel Noël van Santen / video Bart Verhoeven / © Joris Van Bennekom

hetfiliaal.nl

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring