za 12 sep 2020 - 14.00 u

Tussen 2 lijnen #8 - Paul Scheffer

De vorm van vrijheid
za 12 sep 2020
14.00 u
  • za 12 sep 2020
    14.00 u
    Bibliotheek Hasselt Limburg - Dusart
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

toets aan de werkelijkheid
Naar aanleiding van de vluchtelingencrisis, het vertrek van de Britten uit Europa en de muur die Trump wil bouwen, heeft Scheffer zijn ideeën geordend en uitgewerkt in zijn boek De vorm van vrijheid. Een open samenleving vraagt om grenzen. Maar hoe voorkomen we dat opnieuw muren worden opgetrokken?

Paul Scheffer
Paul Scheffer was lange tijd medewerker aan het NRC Handelsblad en bijzonder hoogleraar grootstedelijke problematiek aan de Universiteit Amsterdam en hoogleraar Europese studies aan de Universiteit Tilburg. Hij bezocht Tanger, waar hij West-Afrikanen sprak over hun route naar Europa: “Ik wil mij door de realiteit uit evenwicht laten brengen. Als je over migratie en over grenzen schrijft, is het belangrijk om je ideeën te toetsen aan de werkelijkheid.”

onderdeel van
Tussen 2 lijnen

credits

i.s.m. Boekhandel Grim & Bibliotheek Hasselt Limburg / © Sjaak Verboom


Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring