za 8 feb 2020 - 14.00 u

Tussen 2 lijnen #7 - Eléonor & Gerry De Mol

Slauerhoff gezongen
za 8 feb 2020
14.00 u
  • za 8 feb 2020
    14.00 u
    Bibliotheek Hasselt Limburg - Dusart
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

“Ik had me het leven anders voorgesteld.”
Elly Aerden (Eléonor, zang) en Gerry De Mol (zang, snaren) doken in de teksten van J.J. Slauerhoff, de dichter van het verlangen naar verre kusten, naar (on)bereikbare vrouwen en naar huis. Het resultaat is een voorstelling met een geheel nieuw liedrepertoire op teksten van Slauerhoff. Verwacht je aan schoonheid, melancholie over dames aan het venster, over eilanden en waar Slauerhoff uiteindelijk in woonde: in zijn gedichten. En ja, ook over het leven dat hij zich anders had voorgesteld.

Slauerhoff
Jan Jacob Slauerhoff werd geboren in 1898 in Leeuwarden. Tijdens zijn studies geneeskunde nam hij niet deel aan het conventionele studentenleven, maar werd hij geïnspireerd door enkele Franse dichters uit de romantiek (o.a. Baudelaire, Verlaine, Corbière en Rimbaud) en koos bewust voor een leven als bohemien. Na zijn studie geneeskunde werkte Slauerhoff soms als scheepsarts en soms als arts op het vaste land. Slauerhoff was vaak ziek. Hij leed onder andere aan astma, influenza, tuberculose, depressie en malaria. Hij stierf toen hij 38 was.

onderdeel van
Tussen 2 lijnen

credits

i.s.m. Boekhandel Grim & Bibliotheek Hasselt Limburg

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring