zo 26 jan 2020 - 14.30 u

ZondagGasten #8 - Lander Deweer, Jan Swerts & Wouter Dewit

Over stilte valt veel te zeggen
zo 26 jan 2020
14.30 u
  • zo 26 jan 2020
    14.30 u
    parketzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Wordt stilte straks een luxegoed, een privilege voor een kleine groep bevoorrechte mensen? Voor zij die het zullen kunnen betalen en zich daardoor zullen kunnen onttrekken aan het lawaai dat de aarde nog meer zal teisteren? Is de populariteit van neoklassieke muzikanten als Ólafur Arnalds, Nils Frahm en Max Richter, die van verstilling de hoeksteen van hun muziek hebben gemaakt, een teken van de tijd? 

In deze aflevering nodigen we journalist Lander Deweer en muzikant Jan Swerts uit. Ze werken aan een nieuw boek dat in het voorjaar 2020 door Polis uitgebracht wordt. Swerts lijdt aan het syndroom van Asperger waardoor hij bijzonder gevoelig is voor drukte, chaos en storende geluiden. Zijn aandoening, persoonlijke en familiale problemen in 2014-2015 vormden de basis voor het album Schaduwland, genoemd naar een nummer van Joni Mitchell. 

Wouter Dewit, muzikant in residentie in CCHA dit seizoen via HOMEWORK C33, vult de stiltes met - verstilde - muziek. 

credits

presentatie Guido Wevers / © PHOGMOgraphy, Anton Kusters & Liesbeth Driessen

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring