vr 29 nov 2019 - 12.15 u

Tussen 2 lijnen #4 - Leen Huet

Over Bruegel
vr 29 nov 2019
12.15 u
  • vr 29 nov 2019
    12.15 u
    boekhandel Grim
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Eerste echte biografie van Pieter Bruegel de Oude. In 2019 is het 450 jaar geleden dat Pieter Bruegel de Oude stierf. De schilder staat in het collectieve geheugen gebrand met meesterwerken als De boerenbruiloft, De val van IcarusDe toren van Babel en Dulle Griet. Deze werken zijn inmiddels werelderfgoed en vele miljoenen waard. Leen Huet neemt ons mee naar de bewogen tijd van Pieter Bruegel. Ze laat ons kennismaken met minder bekende aspecten van het werk van de meester en geeft een nieuw inzicht in zijn authenticiteit.

verhalen voor vandaag
In welke mate begrijpen we zijn verhalen nog wanneer we met onze 21ste-eeuwse blik kijken naar de taferelen die een man rond 1550 op doek zette? Leen helpt ons de boodschappen ontcijferen die Bruegel in hoogsteigen persoon voor ons achterliet.

Leen Huet
Leen Huet, kunsthistorica, schreef met Pieter Bruegel de eerste echte biografie van de 16de-eeuwse meester. Deze caleidoscopische biografie is in meerdere opzichten magistraal geschreven, niet in het minst omdat Leen Huet een nieuwe interpretatie geeft aan Dulle Griet.

onderdeel van
Tussen 2 lijnen

credits

i.s.m. Boekhandel Grim & Bibliotheek Hasselt Limburg / © Rob Stevens

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring