zo 20 okt 2019 - 14.30 u

ZondagGasten #6 - Gert Keunen, Gert Schrijvers & Daniel Demoustier

Over vakmanschap
zo 20 okt 2019
14.30 u
  • zo 20 okt 2019
    14.30 u
    parketzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Wat heeft het vakmanschap van vroeger ons vandaag te vertellen? Hoe laten eigentijdse vakmensen zich inspireren door oude vakmanschappen en technieken? Die vragen staan centraal in de eerste ZondagGasten van het seizoen.

Gert Keunen is docent, publicist en muzikant. Als doctor in de sociologie voerde hij onderzoek naar de structuur en werking van popmuziekcircuits en schreef Een eeuw popmuziek. Maar er is meer: met Keun ontgon hij een kleinschalige, artisanale brouwerij in de Vlaamse Ardennen, waar twee keer per maand 200 liter wordt gebrouwen. Bier brouwen zit in de genen, want hij zet een oude familietraditie verder. Grootvader Adriaan Keunen (1901-1969) werkte in de jaren ’20 en ’30 van de 20ste eeuw in brouwerij Hoogbrug in Hasselt.

Gert Schrijvers is opgeleid in de Franse vioolbouwtraditie. Sinds 1992 heeft hij zich gevestigd in Hasselt als restaurateur en hersteller van fijne strijkinstrumenten. Met meer dan 25 jaar ervaring ademt het atelier traditie en kwaliteit uit. De schoonheid en de akoestiek bewaren van zo’n waardevol instrument vereist precisie en ervaren vakmanschap. De combinatie van respect voor tradities en hedendaagse innoverende technieken maakt dat er al heel wat unieke instrumenten uit het atelier bespeeld worden door muzikanten over heel de wereld.

Oorlogsfotograaf Daniel Demoustier is een overlever. Hij maakte faam met zijn reportages voor het Britse ITN, maar ook voor de BBC en Al Jazeera. Wanneer andere journalisten het gebied verlieten, kwam hij aan. In 2003 werd de auto van Demoustier en drie collega’s beschoten door het Amerikaanse leger. Hij was de enige overlevende. Als ZondagGast spreekt hij over de passie voor zijn vak, over het leven, en overleven dus, ook na kanker.

Muzikale omkadering is van Gert Keunen en zijn net heropgestarte project Briskey. Tijdens deze ZondagGasten spelen ze in kleine bezetting.

credits

presentatie Guido Wevers / muziek band Gert Keunen/Briskey: trompet Bart Maris, keys Sarah Gilis, contrabas Zjef van Steenbergen & elektronica Gert Keunen / © PHOGMOgraphy & Libelia De Splenter

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring