cultuurcentrum Hasselt

De kracht van verlangen - Anders oud worden

Tafelrede #10 - Lieve Blancquaert
vr 13 sep 2019 - 19.30 u
vr 13 sep 2019
19.30 u
  • vr 13 sep 2019
    19.30 u
    Smaaksalon

De ingrediënten voor deze vierde reeks van de Tafelrede zijn wel bekend: een inspirerende spreker, gekruide gedachten en een uiterst fijn driegangenmenu met zorg voorbereid door het team van topchef Giovani Oosters. 

Elk seizoen belichten de drie avonden één thema. Voorheen focusten we op de kracht van de lach, van de melancholie en de verbeelding. Het vierde seizoen behandelt de kracht van verlangen. 

Er is maar één zekerheid in ons leven, en dat is dat we op een dag zullen sterven. Wie naar de dood durft te kijken, komt uit bij het leven. Na Birth day en Wedding day is er nu het laatste deel van het drieluik: Last days

Fotografe Lieve Blancquaert reist daarvoor opnieuw de wereld rond om het einde van ons leven in beeld te brengen. Hoe we omgaan met ouder worden en de dood verschilt wereldwijd enorm. Bij ons nog al te vaak doodgezwegen, maar in veel culturen mag er om gelachen worden, of is het zelfs een reden om te feesten. 

Last days is een ode aan dat leven. Geen kommer en kwel, maar verrassende, mooie en pakkende verhalen uit alle uithoeken van de wereld. 

In Last days wil Lieve Blancquaert de vergankelijkheid van het leven en alle emoties die daarbij komen kijken,  bespreekbaar maken. 

credits

© Stefaan Temmermans
lieveblancquaert.be