di 21 apr 2020 - 20.00 u

Abattoir Fermé & Theater Freiburg

Zandman
di 21 apr 2020
20.00 u
  • di 21 apr 2020
    20.00 u
    theaterzaal
    geannuleerd
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

In onze streek staat de Zandman bekend als een welwillende Klaas Vaak die met wit zand over de daken struint op zoek naar kinderen die de slaap niet kunnen vatten. Maar de oorspronkelijke Zandman uit de vertelling van de 19de-eeuwse Duitse auteur E.T.A. Hoffmann is van een heel andere orde: een geweldenaar die elke avond om klokslag negen uur de voordeur inslaat en al mankend en grommend de trap opkomt, terwijl een dikke gele walm zich door de gangen van het huis verspreidt en de kamers zich met angst vullen... Niemand weet precies hoe de Zandman eruit ziet, maar wee ieders gebeente die probeert een glimp op te vangen van de plaagzieke duivel. Nathanael, domme domme Nathanael, kan de verleiding echter niet weerstaan en ondervindt wat er gebeurt wanneer de mens zich inlaat met bovennatuurlijke en duivelse krachten...

Nachtelijke hallucinaties, donkere humor en de mens als speelbal van goden, de alchemie en de liefde: Zandman is een kolfje naar Abattoirs hand. Het Mechelse gezelschap met een voorliefde voor het verborgene, de ‘wereld achter de wereld’ en de wortels van onze collectieve angsten, is de niche al vele jaren ontgroeid en speelt steevast voor goed gevulde theaterzalen (zo ook in CCHA met Alice, Hamlet en Gonzo).

Zandman is na The black forest chainsaw opera en Lulu, eine mörder Ballade de derde samenwerking tussen Abattoir Fermé en het stadstheater van Freiburg, maar het wordt de eerste voorstelling die naar België reist.

Zandman is alles behalve een verhaaltje voor het slapengaan, of toch als je nachtmerries wil vermijden. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben!

onderdeel van
ABO6
ABO10

credits

regie Stef Lernous / naar Der Sandmann uit E.T.A. Hoffmanns Nachtstücke / met Kirsten Pieters, Tine Van den Wyngaert, Chiel van Berkel & spelers uit het Ensemble Freiburg / coproductie Theater Freiburg / © Stef Lernous
abattoirferme.be & theater.freiburg.de

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring