di 31 mrt 2020 - 20.00 u

Toneelgroep Maastricht

The great Gatsby
di 31 mrt 2020
20.00 u
  • di 31 mrt 2020
    20.00 u
    theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

De roaring twenties! De oorlogsjaren zijn voorbij, de economie trekt weer aan en brengt ongeziene mogelijkheden. Het is de tijd van de opkomst van telefoon, auto, film, radio, vrouwenstemrecht, jazz en Art Déco. Rokende vrouwen hangen aan de toog van een bar in een grootstad of dansen in flapperjurk de Charlton in één van de vele ondergrondse clubs. Heren in pak pronken op decadente wijze met hun geld en weelde. Zo ook Jay Gatsby, een rijke en mysterieuze veteraan uit de Eerste Wereldoorlog.

Hij heeft zich een weg gebaand naar de bovenlaag van de bevolking. Zijn landgoed zindert van de jonge mensen die drinken en feesten. Maar Gatsby, jong, knap en verschrikkelijk rijk, lijkt een eenling tussen de menigte. Hij gaat gebukt onder zijn verlangen naar de onbereikbare Daisy Buchanan. Stap voor stap ontvouwt zich de ontmaskering van de charismatische en moderne antiheld Gatsby.

De iconisch roman van F. Scott Fitzgerald, die de tijdsgeest van de jazz age zo acuraat en kritisch weet te vatten, werd al vele malen verfilmd (in 2013 nog door Baz Luhrmann met Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire en Carey Mulligan). Nu brengt Toneelgroep Maastricht het verhaal live in de theaterzaal.

Artistiek leider Servé Hermans (o.a. King Lear, La superba) pakt opnieuw groots uit. In zijn regie zien we hoe Jay Gatsby zijn leven bij elkaar liegt om succesvoller, rijker en mooier te lijken voor zijn onbereikbare ware liefde. In een spectaculaire, muzikale droomwereld blijkt dat er een grens is aan de maakbaarheid van het leven.

onderdeel van
ABO6
ABO10

credits

regie Servé Hermans / tekst F. Scott Fitzgerald / bewerking Jibbe Willems / spel Jeroen van Koningsbrugge e.a / © Ben van Duin
toneelgroepmaastricht.nl

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring