ma 16 mrt 2020 - 20.00 u

Zuidpool

De aanzegster
ma 16 mrt 2020
20.00 u
  • ma 16 mrt 2020
    20.00 u
    kleine theaterzaal
    geannuleerd
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Zuidpool herwerkt vaker op sobere maar meesterlijke wijze grote klassiekers. In het merendeel van de gevallen worden die klassiekers bevolkt door sterke mannenfiguren. In het westerse theaterrepertoire zijn er immers nauwelijks vrouwenrollen die moeiteloos naast een rol als Hamlet, Oedipus of Oom Wanja kunnen staan. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, denkt het gezelschap! En wij kunnen dat enkel beamen.

Zuidpool gaat voor zijn ambitieuze missie in zee met niemand minder dan grootmeester Ilja Leonard Pfeijffer. Hij schrijft in geheel eigen stijl een theatertekst over de opkomst en neergang van een beroemde actrice. Als slachtoffer van én voorvechtster tegen mannelijke onderdrukking verwerft zij op korte tijd een enorme heldenstatus. Ze wordt wereldwijd een voorbeeld voor andere vrouwen en zet een beweging in gang die in alle gelederen van de samenleving voelbaar is. Tot zij zelf dader blijkt te zijn…

De aanzegster is een hedendaagse tragedie waarin waarheid en fake-waarheid onherkenbaar door elkaar lopen in een strijd die via de media wordt gevoerd. Een strijd waarin beeldvorming krachtiger en fataler is dan feiten.

Artistiek leider Jorgen Cassier regisseert voor deze voorstelling weer een mooie acteursploeg. Of wat dacht je van o.a. Sofie Decleir, Koen van Kaam, Robbie Cleiren en Stijn Van Opstal (o.a. Tabula rasa, De premier, Dossier K). Muzikante Els Vandeweyer speelt live vibrafoon en percussie.

credits

regie Jorgen Cassier / tekst Ilja Leonard Pfeijffer / met Sofie Decleir, Robbie Cleiren, Koen van Kaam, Stijn Van Opstal e.a. / live muziek Els Vandeweyer / kostuums Andrea Kränzlin / lichtontwerp Harry Cole / coproductie de Roovers / © Kurt Van der Elst
zuidpool.be


De Aanzegster Teaser from Zuidpool on Vimeo.

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring