vr 14 feb 2020 - 20.00 u

Sien Eggers, Sofie Palmers & Jessa Wildemeersch/ARSENAAL

Den beer heeft mij gezien
vr 14 feb 2020
20.00 u
  • vr 14 feb 2020
    20.00 u
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Wat als de Drie zusters van Tsjechov wél naar Moskou waren gegaan? Wat als ze vandaag na honderd jaar wakker zouden worden? Wat blijft er over van hun dromen en verlangens? En van die van de drie actrices op het toneel?

Voor Den beer heeft mij gezien laten Sien Eggers, Jessa Wildemeersch en Sofie Palmers zich inspireren door Tsjechovs Drie zusters en Rusland vandaag. In tegenstelling tot de zusters, dromend en berustend, nemen deze drie actrices het heft in handen. Ze trekken hun warmste jas aan en doen wat de drie zusters nooit deden, ze gaan naar Moskou. Want is het niet hoog tijd om de wereld in te gaan? De drie dames proberen niet alleen Rusland te begrijpen, maar evengoed zichzelf. Want Jessa, Sofie en Sien zouden zichzelf niet zijn als ze niet af en toe de blik richten op elkaar. Wie hun eerste voorstelling L’étude (nu slaat de chaos toe) (CCHA, 2017) zag, weet waaraan zich te verwachten: humor, wanhoop en de nodige frivoliteit.

programmablaadje

onderdeel van
ABO6
ABO10

****Hoewel je bijna geen moment aan Olga, Masha en Irina van Tsjechov moet denken, zijn ze altijd latent aanwezig. Want hoe harder de actrices op zoek gaan naar de zussen van vandaag, hoe duidelijker het wordt dat ze zélf die zussen zijn, met al hun dromen, gefnuikte verwachtingen en twijfels over de zin van hun bestaan.

Het Nieuwsblad

credits

concept, tekst & spel Sien Eggers, Sofie Palmers & Jessa Wildemeersch / vormgeving Saskia Louwaard / kostuums Joëlle Meerbergen / coaching Jan Eelen / vertaling Dasja Drugaleva / assistentie video Abel Bos / met de steun van de Stad Leuven, Leuven Leest/30CC, Arenbergschouwburg Antwerpen, Passa Porta & Vlaams Fonds voor de Letteren / een productie van ARSENAAL/LAZARUS / met dank aan Ceh Theatre Sint-Petersburg & de Belgische Ambassade in Rusland / © Guy Kokken & Koen Broos
arsenaallazarus.be
 

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring