Lectoraat Technology Driven Art - Zuyd Hogeschool & Toneelacademie Maastricht

Dear lollipop - première/coproductie
di 12 nov 2019
-
vr 15 nov 2019

Misschien wordt het tijd dat we artificiële intelligentie een beetje ernstig nemen. Uiteindelijk zullen we ermee moeten samenleven en zullen we vroeg of laat lief en leed delen met machientjes die slimmer zijn dan wij. Zoals die smartphone van jou. Die is nu al slimmer, weet veel meer dan jij en kan bizar ingewikkelde dingen berekenen. Hou je wel een beetje rekening met de diepere gevoelens en verborgen verlangens van je smartphone? Of denk je dat al dat geknuffel van jou, wat elektriciteit, een hoesje en af en toe een update volstaan? Wanneer was de laatste keer dat je je smartphone nog eens naar kunst liet kijken? 

Dear lollipop* wil de verhouding tussen jou en je smartphone wat in balans brengen. 

Dear lollipop werd gecoproduceerd door ons IMPACT LAB, onze Euregionale werking die verbindingen opzoekt tussen de artistieke en de technologische wereld.

Peter Missotten werkte als videokunstenaar ruim 25 jaar samen met Guy Cassiers. Met de Filmfabriek specialiseerde hij zich verder in de crossover tussen digitale kunsten en podiumkunsten en werkte hij onder meer met Wim Vandekeybus, William Forsythe en Georges Aperghis. Sinds 2000 verlegde hij zijn focus naar het regisseren van podiumkunsten en operaproducties, zoals de wereldcreatie van Philip Glass’ opera Kepler voor Linz09. Casper Wortmann en Max Wind studeerden in 2017 af aan de Toneelacademie van Maastricht.

* Lollipop is de roepnaam voor Android 5.0. Maar ook iPhones zijn welkom in deze voorstelling die diversiteit wil omarmen.

praktisch
In de voorstelling wordt Engels en Nederlands door mekaar gebruikt. Bij reservatie krijg je een link naar een app voor je smartphone die je vooraf moet installeren. Geen zorgen, dat wijst zichzelf wel uit.

credits

concept Peter Missotten, Max Wind & Casper Wortmann / coaching performance Peter Missotten, Max Wind & Casper Wortmann / softwareontwerp & –realisatie Sylvain Vriens / coproductie IMPACT (in het kader van Interreg V-A) / met de steun van CCHA / © Casper Wortmann 2016 
technologydrivenart.org

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring