di 15 okt 2019 - 20.00 u

Tom Lanoye & Koen De Sutter/NTGent & Theaterproductiehuis Zeelandia

Wie is bang
di 15 okt 2019
20.00 u
  • di 15 okt 2019
    20.00 u
    theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Een ouder acteurskoppel, gespeeld door Els Dottermans en Han Kerckhoffs, maakt de balans op van hun liefde voor elkaar en voor het vak. Terend op hun bekendheid willen ze goed geld verdienen met een populaire repertoireklassieker over een scheldend en drankzuchtig koppel intellectuelen. 

Hun scheldklassieker blijft volk lokken. Avond na avond zijn ze veroordeeld om tegenover elkaar te staan in steeds dezelfde rol. 

Enkel hun tegenspelers veranderen regelmatig. Zo zijn er de twee jongere acteurs die na een tijdje, net als hun voorgangers, met slaande deuren vertrekken. Maar dan snelt ‘vadertje staat’ te hulp. De nieuwe acteurs ontvangen een cultureel-sociale toelage op voorwaarde dat ze een buitenlandse afkomst en liefst ook een kleurtje hebben. De eerste kennismaking zet meteen alle onderhuidse conflicten op scherp.

Een bijzonder opzet en een veelbelovende samenwerking. Noem immers Tom Lanoye, Koen De Sutter, Els Dottermans en Han Kerckhoffs in één zin en de verwachtingen zijn hooggespannen.

"**** Tom Lanoye keert Who's afraid binnenstebuiten en voorziet de klassieker van vier nieuwe personages. Een genadeloos goede voorstelling." de Volkskrant, 30 augustus 2019

**** Els Dottermans schittert in 25ste theaterstuk van Tom Lanoye. (...) Acteursvuurwerk in handen van Els Dottermans en Han Kerckhoffs. (...) Een spetterende tekst met een grote grapdichtheid en juwelen van zinnen, vol taalhumor en stijlfiguren van Tom Lanoye.

De Standaard, 29 augustus 2019

credits

regie Koen De Sutter / tekst Tom Lanoye / met Els Dottermans, Han Kerckhoffs, Dilan Yurdakul & Tarikh Janssen / dramaturgie Alex Mallems / productie NTGent & theaterproductiehuis Zeelandia / inleiding NTGent / © Lex de Meester
ntgent.be  

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring