vr 11 okt 2019 - 20.00 u

Katharina Smets, Ingrid Leonard & Inne Eysermans/The Space Between

Fotograf
vr 11 okt 2019
20.00 u
  • vr 11 okt 2019
    20.00 u
    podium op podium theaterzaal
    geannuleerd
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Honderd foto’s waarin dezelfde jonge vrouw poseert in een witte zomerjurk of badpak. Ze zit in een boom of kijkt uit over het meer, soms lachend naar de jongen achter de camera. Ze lijkt zorgeloos, hoewel haar kleine Poolse stad in handen is van de Duitse bezetters. Samen met deze foto’s, erfde haar kleindochter een onopgelost verhaal uit de zomer van 1941.
 

Deze kleindochter is audioverhalenverteller Katharina Smets (o.a. KOPFKINO fm met Annelies van Hullebusch, CCHA, 2019). Samen met fotograaf/ videokunstenaar Ingrid Leonard en geluidskunstenaar Inne Eysermans (Amatorski) reisde ze naar de plek waar de foto’s werden genomen. Met z’n drieën proberen ze de geschiedenis te begrijpen, maar in het gepolariseerde Polen lijkt iedereen een eigen verklaring te hebben van het verleden.
 

Fotograf verweeft daarmee een persoonlijk verhaal met documentair materiaal uit het Polen van vandaag. De voorstelling speelt zich af in het verleden en het heden, in de herinnering en de vervorming ervan. Taal, beeld en live audio worden gecreëerd en vermengd. Het resultaat: een straffe documentaire vertelling met een synergie tussen drie straffe kunstenaars met drie verschillende kunstdisciplines.
 

“Telkens opnieuw keken mijn grootmoeder en ik naar de foto’s. Telkens opnieuw vroeg ik haar het verhaal te vertellen. Telkens leek het verhaal te veranderen. Hoe de twee jonge mannen foto’s namen. Hoe ze poseerde. Hoe de jongens opeens verdwenen. Het voelde als een geheim, alleen van ons tweeën.”
Katharina Smets

onderdeel van
ABO6
ABO10

credits

van & met Katharina Smets, Ingrid Leonard & Inne Eysermans / coaching Josse De Pauw / lichtontwerp Diederik Suykens / coproductie LOD muziektheater / © Kurt Van der Elst
thespacebetween.be

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring