cultuurcentrum Hasselt

Hyphen

Charlotte Vanden Eynde & Nicolas Rombouts
za 25 apr 2020 - 17.00 u
za 25 apr 2020
17.00 u
  • za 25 apr 2020
    17.00 u
    podium op podium concert- & theaterzaal

Charlotte Vanden Eynde creëert choreografieën waarin het lichaam op een zeer beeldende en sensitieve manier centraal staat. Ze werkt vaak samen met andere choreografen, theatermakers, filmmakers en muzikanten. Bassist Nicolas Rombouts koos resoluut voor een opleiding aan het Leuvense Lemmensinstituut. Hij eet al jaren gretig van verschillende muzikale walletjes, en speelt/speelde bij Dez Mona, Guido Belcanto, Helmut Lotti e.v.a.

Ze ontmoetten elkaar in 2015 toen ze uitgenodigd werden om samen een publieke improvisatie te doen. Er ontvouwde zich een bijzondere artistieke wisselwerking, waarbij hun beider manier van creëren veel raakvlakken bleek te hebben. Voor Rombouts is muziek spelen instant compositie, voor Vanden Eynde is dansen denken. Bij het samen improviseren wordt dit ook sámen denken.

‘Hyphen’ is Engels voor ‘koppelteken’. Als twee begrippen door een koppelteken verbonden worden, ontstaat er niet alleen een relatie tussen beide, maar vormt zich ook een nieuw begrip, dat beide omvat. Het koppelteken staat echter ook voor de afstand tussen twee elementen of personen.

In Hyphen zijn dans en muziek gelijk. Samen zoeken Vanden Eynde en Rombouts naar kantelpunten waarin muziek beweging kan worden en beweging muziek. Tegelijkertijd nodigen ze het publiek uit deelgenoot te worden van de mogelijkheden die elk nieuw moment genereert.

Een voorstelling over de kracht én de kwetsbaarheid van handelen en aanwezig zijn in het hier en nu.

credits

dans & creatie Charlotte Vanden Eynde / muziek & creatie Nicolas Rombouts / lichtontwerp Jan Maertens / artistiek advies Marc Vanrunxt & Simon Lenski / productie KAAP / coproductie Concertgebouw Brugge & Les Brigittines Brussel /  met de steun van kunstencentrum nona Mechelen en CAMPO Gent / © Femke den Hollander