za 25 apr 2020 14.00 u en 15.30 u

Vloeistof

Hersenvakantie
za 25 apr 2020
14.00 u en 15.30 u

Vloeistof, of het choreografenduo Yuri Bongers en Anja Reinhardt, werkt sinds 2000 vanuit thuisbasis Tilburg aan een snel groeiend aantal voorstellingen ‘dans in de openbare ruimte’. Ze spelen dan ook enkel op festivals en op bijzondere locaties, maar dan wel in de hele wereld.

“Dans is van iedereen. En wat is daarbij een betere plek dan gewoon de straat op te gaan werken? Zo komt het publiek in aanraking met spannende dans en onverwachte situaties. We willen mensen prikkelen om te reflecteren en uitnodigen tot dialoog.”
Yuri Bongers

Na Autosalon, waarin het publiek plaats nam in een Volvo 740 om naar de dans te kijken in het straatbeeld, komen ze nu terug naar Hasselt. Hersenvakantie is een zintuiglijke dansbeleving die je laat reflecteren over de grond onder je voeten. Terwijl je de dansers laag over de grond ziet bewegen, hoor je via koptelefoons een compilatie van audio-fragmenten. In deze combinatie van intenser kijken en luisteren confronteert Hersenvakantie je zo met de geschiedenis van je stad, met je eigen relatie tot de grond en met vragen over de toekomst. Vloeistof nodigt je graag uit om eens aandachtig naar beneden te kijken!

**** Een ode aan waar we te vaak zonder nadenken overheen gaan.

theaterkrant.nl, 29 juli 2018

credits

concept Yuri Bongers & Anja Reinhardt / choreografie Anja Reinhardt / dans Anna Fransen & Jurgen Hierck / coproductie Het Huis Utrecht & Werkplaats Diepenheim - Heimland Festival / met de steun van Gemeente Tilburg, Bkkc & Erfgoedfonds Tilburg / met dank aan Bregje Delrue, Hannalore Wegenwijs, Geert Overdam, Peter van Meel & donateurs / © Floris Verweij
vloeistof.nl

 

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring