do 20 feb 2020 - 20.15 u

Tjimur Dance Theatre

Varhung/Heart to heart - Belgische première
do 20 feb 2020
20.15 u
  • do 20 feb 2020
    20.15 u
    theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Tjimur Dance Theatre heeft zijn wortels in de Paiwanese minderheid op Taiwan. Ze wonen in de bergen in het zuiden van het eiland en kennen geen geschreven taal. Maar ze communiceren hun emoties door zang en dans.

Choreograaf Baru Mandiljin verliet zijn dorp en ging dans studeren in de grootstad. Enkele jaren later volgde hij zijn hart terug naar zijn geboortedorp om er Tjimur op te richten. En zo gebeurde er iets magisch. Want het gezelschap verbindt op een unieke manier culturele identiteit en artistieke kwaliteit.

Varhung is dan ook gebaseerd op de Taiwanese cultuur, maar Baru Mandiljin geeft er een bijzondere hedendaagse vorm aan, gekenmerkt door spitante beelden, onvergetelijke zang en krachtige energieke hedendaagse dans. Daarbij vormen de woorden anemaq (wat?) en makudja (wat is er gebeurd?) de leidraad doorheen een zoektocht die oost en west, traditie en modernisme, woord en dans verbindt in één subtiele ode aan de levenskracht van de mens.

Tjimur reisde met heel veel succes door Europa. Voor de krant The Scotsman (*****) was het gezelschap het allerbeste van de beroemde Edinburgs festivalmaand, maar ook Herald Tribune en Le Figaro waren met *****-besprekingen danig onder de indruk.

Varhung is een (h)eerlijk portret van mensen op het Aziatische platteland, maar net zo goed van ons, toeschouwers in onze theaterzaal.

credits

artistieke directie Ljuzem Madiljin / choreografie Baru Madiljin / performers Chu-Yuan Hsu, Ching-Hao Yang, Ljaucu Dapukarac, Tzu-En Meng & Amale Gadhu / kostuums Baru Madiljin & Amy Mind / lichtontwerp Yu-Cheng Lin / make-up designer Chien-Hwei Lin / © Jhao-Lun Huang
tjimur.com


Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring