za 23 nov 2019 - 21.00 u

Hiroaki Umeda/S20

Median & Haptic - Belgische première
za 23 nov 2019
21.00 u
  • za 23 nov 2019
    21.00 u
    Théâtre de Liège
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

De voorstellingen van de Japanse danser en choreograaf, video-, licht- en geluidsontwerper Hiroaki Umeda houden het midden tussen pure dans en installatiekunst.
 

In zijn creaties speelt hij met de perceptie van de toeschouwers. Het lichtplan verandert het gevoel van ruimte, reliëf en diepte. De elektronische ritmes brengen de ervaring van tijd in de war. De complexe bewegingen, die steeds wisselen tussen langzaam en snel, groot en klein, vloeiend en staccato, maken het gevoel van desoriëntatie compleet.
 

Umeda combineert de verfijning en introversie van de Japanse dans met de virtuositeit van westerse dansvormen zoals breakdance en hiphop. Hij stond eerder al vier keer in de programmering in CCHA, meest recent in 2017 met Intensional particle & Split flow. 

Net zoals hij in januari 2017 in Luik IMPACT mocht openen, sluit hij er nu de derde en finale editie van het festival af. Deze keer brengt hij zijn allernieuwste solo Median én een herneming van Haptic (CCHA, 2011). 

Verwacht je (opnieuw) aan een wervelwind van bewegingen, een storm van computercodes en zwart-witbeelden en een spel met de fysieke waarneming van kleur.  

credits

dansbus naar Luik, vertrek CCHA 20 u / MEDIAN: choreografie, dans, licht- & geluidsontwerp Hiroaki Umeda / beeldprogrammering Shoya Dozono & Gabor Papp / video editing Guillaume Gravier / coproductie Stereolux Nantes / © Bertrand Baudry / HAPTIC: choreografie, dans, licht- & geluidsontwerp Hiroaki Umeda / coproductie Théâtre de Nîmes & Festival d’Automne à Paris / met dank aan Hervé Villechenoux / inleiding Laurent Pitsi / © S20
hiroakiumeda.com

  
 

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring