Binnenstebuiten, een expeditie (8+)

HET LAB + PUSH
wo 6 mrt 2019
-
do 7 mrt 2019
Data & tickets
 • wo 6 mrt 2019
  19.00 u
  op locatie
  Geweest
 • do 7 mrt 2019
  13.30 u
  op locatie
  Geweest
 • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

PUSH was het door Creative Europe gesteunde internationale project (2015-2017) dat makers bijeen bracht in artistieke labo’s rond migratie, (over)protectie en gender. HET LAB is de nieuwe residentiële werkplek van CCHA.

Krokusfestival biedt aan vijf jonge makers uit PUSH en HET LAB de kans om een korte voorstelling uit te werken. Wat ze tonen is ‘voorlopig’ af, is ‘klaar’ voor verdere ontwikkeling. Maar voordat die uitwerking gebeurt, willen we u hun werk tonen.

Meteen een uitstekende gelegenheid voor de avonturiers onder jullie om heel nieuw werk te ontdekken! Een avond/middag dus als een heuse expeditie, onvoorspelbaar afwisselend, bijzonder spannend.

Maar vooral: spitant, fragiel en eerlijk!

Siska Baeck
Van twee naar een naar twee naar een (of meer)
Het is de nacht voor de zomer van de vrijheid. Orion is samen met Arin, maar maakt dan de beslissing dat het beter is om alleen de wereld te ontdekken. Voor de 18-jarige Orion ligt alles nog wagenwijd open. En dus duikt ze alleen de nacht in, om dit ‘alles’ aan den lijve te ondervinden. Van twee naar een naar twee naar een (of meer) is fysiek verteltheater dat het alleen-zijn afweegt tegenover het samenzijn. Misschien zijn ze allebei even mogelijk als dat ze onmogelijk zijn? 

creatie, tekst & spel Siska Baeck / muziek, techniek & artistieke assistentie Maya Callaert / coproductie HET LAB / met dank aan de buren, Gerhard Verfaillie & Ugo Dehaes


My Lindblad Szlavik, Yentl de Werdt & Charlotte Alles
Who do you wanna play?
Hoeveel vrijheid hebben kinderen vandaag? Wanneer ervaren ze volwassenen als beschermend of juist beperkend? Who do you wanna play? is een performance waar dans, theater en figurentheater elkaar vinden. Het publiek wordt uitgedaagd om de eigen rollen die het dagdagelijks speelt in vraag te stellen. Durf je mee op deze trip om uit te vinden wie je bent en wat je wel en niet durft?

concept & performers My Lindblad Szlavik, Yentl de Werdt & Charlotte Alles / coproductie HET LAB / met dank aan AabenDans & Nordkraft (Denemarken)


Niroshini Thambar
Girl on a string

Inspiratie voor Girl on a string vond Niroshini Thambar in haar jeugd in Sri Lanka. Door muziek, tekst, poppenspel en illustraties ter vermengen raakt ze aan vragen als: wie ben ik? Waar hoor ik thuis? Wat is thuis? Niroshini was één van de artiesten in het migratie-lab van PUSH en wordt voor de creatie van deze productie gesteund door onze Schotse partner Imaginate (Edinburgh).

concept & spel Niroshini Thambar & Ella Mckay / met dank aan Ella Mckay, Ailie Cohen, Claricia Parinussa Kruithof / met steun van Imaginate Schotland


Amalia Herrera
Azul

Azul leeft nu in een ‘ander’ land. Maar hoe kleven de herinneringen aan en de verhalen van haar land, familie en vrienden aan haar? En wat met al die verhalen uit alle tussenstations op de lange reis? Een rugzak vol herinneringen, bewegingen en talen. Maar wie is Azul echt?

Azul zoekt naar de kleur van het beeld hoe de lucht in haar kindertijd door haar raam scheen. Op alle plaatsen waar ze woonde voelde ze die kleur weer, op het pad dat ze aan het bouwen is als een migrerend wezen, voelt ze altijd weer die kleur in haar ‘azul’koffer met waterherinneringen.

concept & spel Amalia Herrera / muziek n.t.b. / dramaturgie Gerhard Verfaillie / coproductie HET LAB

credits

op locatie, vertrek aan festivalcentrum per bus / op woensdag voor professionelen en geïnteresseerden, met nabespreking, 150') / op donderdag voor iedereen vanaf 8 jaar, 120'

   

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring