Le petit cirque / Het kleine circus (8+)

Laurent Bigot (Frankrijk)
wo 6 mrt 2019
15.00 u - 19.30 u
 • wo 6 mrt 2019
  15.00 u
  De Nieuwe Zaal
  Geweest
 • wo 6 mrt 2019
  19.30 u
  De Nieuwe Zaal
  Geweest
 • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Een installatie van hout, touwen, plastic, speelgoed, luidsprekers, geluidsband, kabels en draden: van allerlei dagdagelijkse prullen.

Laurent Bigot beroert en beweegt de voorwerpen - of blaast ze leven in - en maakt op die manier klank.

Hoor, kijk: het trilt, beweegt, daar komen de acrobaten, knettert, dansers, trapezisten, slaat, daar is een panda, of een ooievaar, het ruist, loeit, fluit, licht op. Kijk, hoor: fantasie toegelaten! En dan, met de hulp van niet minder dan 12 microfoons, dan heb je een hele compositie!

Beetje lastig om deze voorstelling te omschrijven. Le petit cirque is… een circus, inderdaad. Zonder dieren en trapeze weliswaar, hoewel: de ‘geluidsacts’ van de artiest zijn op het randje, het gevaar van mislukken loert alom.

Le petit cirque is... zoiets als een klankcircus, zeker. Of een geluidentheater. Of een brocante musical. Of misschien gewoon: een belevenis voor oog en oor.

Verrast ben je zeker als je buiten wandelt, maar ook gelukkig om zoveel pure magie! En gelukkig zullen ook de kleine techneuten zijn! En de speelse luistervinken! En gewoon iedereen met heel veel fantasie!

credits

35' / concept & spel Laurent Bigot / © Olivier Masson

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring