cultuurcentrum Hasselt

Blauwhuis

Nous trois / Wij drie (voor iedereen) - Avant-première
vr 1 mrt 2019 - do 7 mrt 2019
vr 1 mrt 2019
-
do 7 mrt 2019

De dansfilm Nous trois is een trilogie. Anna, Nele en Sarah werden om de zes jaar gefilmd, namelijk toen ze zes jaar, twaalf jaar en achttien jaar waren. De film toont via dans hoe de drie opgroeiende meisjes hun vleugels uitslaan. Een poëtish verhaal over de zoektocht naar het behoud van de kinderlijke fantasie.

Blauwhuis is een Gents productiehuis dat de snijpunten van film en theater onderzoekt. Hun films haalden selecties op belangrijke filmfestivals als Los Angeles Shortfilm Festival, Raindance, Film Fest Gent en het Internationale kortfilmfestival Leuven.

BREAKING NEWS: NOUS TROIS GESELECTEERD VOOR EUROPESE FILMCOMPETITIE!
De films zijn gemaakt door makers uit heel Europa. De hooggewaardeerde films komen in aanmerking voor de Best European Short in de categorieën fictie, documentaire, art en animatie. De films van de Europese competitie zijn verdeeld in dertien filmblokken en zijn te zien tijdens Go Short 2019. De winnaars in de categorie fictie, documentaire en animatie mogen hun film kwalificeren voor de Oscars.

AANDACHT
De filmvertoning van Nous trois op vr 1 mrt om 19 u maakt deel uit van de opening van het Krokusfestival. Wie erbij wil zijn, maakt de hele opening mee, inclusief de film en het nagesprek met de makers. Laatkomers worden niet toegelaten. Toegang is gratis maar reservering is verplicht.
 Nadien ook doorlopend van za 2 t/m do 7 mrt van 13u30 tot 17u30 in vergaderzaal 2, gratis, vrij toegankelijk.

credits

regie Jonas Baeckeland / concept Anne-Lore Baeckeland / choreografie Mat Voorter, David Hernandez, Bérèngere Bodin & Lenneke Rasschaert / dans Anna-Ganesha Gering, Sarah Huppersmans & Nele Theuwissen / DOP Dries De Clercq & Rik Zang / klank Matthias Hillegeer / muziek Wouter Vlaeminck / editing Tom Denoyette / coproductie Gardner and Domm, SIEBER, Cacao Bleu & Bal Spécial / met steun van VAF, provincie Oost-Vlaanderen, stad Gent, provincie Luik & Tax Shelter of Belgian Government / © Blauwhuis
blauwhuis.be