cultuurcentrum Hasselt

Jessica Wilson (Australië)

I see you like this / Zo zie ik je (6+) - Belgische première
za 2 mrt 2019 - ma 4 mrt 2019
za 2 mrt 2019
-
ma 4 mrt 2019

We leven in tijden van iPhone-foto’s en selfies. Hoe vaak nemen ouders geen foto’s van hun kinderen, gevraagd of niet gewild? Ze worden gevraagd om ‘naturel’ te poseren, te lachen, naar broer of zus te kijken, dichterbij te staan, iets leuker te poseren…

I see you like this / Zo zie ik je
draait de rollen om en geeft kinderen de kans om hun ouders te zien door de lens van hun eigen ver-beeld-ing.

Kunstenares Jessica Wilson bedacht een uitdagend maar eerlijk concept waarin ze ouder en kind de ruimte geeft om te experimenteren met die bijzondere band die aan de basis ligt van ons aller identiteit.

Hier wordt aan kinderen de kans gegeven om hun ouder(s) te observeren en te portretteren zoals zij ze ‘ervaren’ en wordt aan ouder(s) de ervaring gegeven om te zien hoe ze gezien worden door hun kind(eren).

Tijdens het Krokusfestival maken we op deze manier een work-inprogress tentoonstelling waar dag na dag meer foto’s in getoond zullen worden: I see you like this / Zo zie ik je.

PRAKTISCH
Op het gereserveerde uur komen jullie (1 ouder + 1 kind !) naar de infobalie van het festival. Dan volgt een gesprek met het kind. Hoe ziet het zijn/haar ouder? Samen met de kunstenares kiest het kind vervolgens de nodige objecten om dat beeld van de ouder zo creatief mogelijk om te zetten in een heuse foto. Die komt in de expo en ontvangen jullie ook digitaal.

credits

telkens max. 1 ouder + 1 kind = samen 4 euro / concept Jessica Wilson / realisatie & fotografie Jessica Wilson & Iene Mesotten / © Carla Gottgens
jessicawilson.com.au