Echte vrouwen joggen in regenpak

Theater Artemis & Het Houten Huis
za 2 mrt 2019
-
ma 4 mrt 2019
 • za 2 mrt 2019
  16.00 u
  Festivalcentrum
  Geweest
 • za 2 mrt 2019
  19.00 u
  Festivalcentrum
  Geweest
 • zo 3 mrt 2019
  14.00 u
  Festivalcentrum
  Geweest
 • zo 3 mrt 2019
  16.30 u
  Festivalcentrum
  Geweest
 • ma 4 mrt 2019
  16.00 u
  Festivalcentrum
  Geweest
 • ma 4 mrt 2019
  19.00 u
  Festivalcentrum
  Geweest
 • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

"Briljant in zijn eenvoud." moose.nl
"Het krankzinnige basisidee wordt consequent uitgewerkt en levert een oergeestige korte voorstelling op." Het Parool


Wie schön bist du?
Schuberts Die Nacht voor vier mannenstemmen.
Mooi! Maar gezongen door vier mannen in maatpak in een tuinserre?
Kan! Maar eindeloos herhaald?
Kan niet voor een vrouw in rood mantelpak.
Zij grijpt in. Kordaat. Inpakken en afvoeren, zoiets. Maar dan letterlijk.
Met de moed der wanhoop zal ze zich van haar 'gewassen' ontdoen.

Echte vrouwen joggen in regenpak is een onderzoek naar de hoeveelheid mannen die in
een groencontainer passen, naar meerstemmigheid en naar een momentje voor onszelf.
Want willen we dat niet allemaal?

Deze absurde slapstick zonder woorden, maar mét klassieke zang en vuilcontainers was ooit (in 2002!) de eerste voorstelling van Jetse Batelaan (Artemis) en Elien van den Hoek (Het Houten Huis). In datzelfde jaar won de voorstelling de stad Oostende/STUK Prijs tijdens Theater aan Zee.

Nu (in 2019!) spring-levendiger als ooit. Beetje moeilijk te omschrijven, maar beeldend, verrassend, hilarisch, onwaarschijnlijk, droogkomisch en ‘met een leuke hoek af’ komen in de buurt, of we kunnen het houden bij wat we meestal niet schrijven: ABSOLUTE AANRADER!

Jetse Batelaan studeerde aan de regieopleiding van de AHK Theaterschool. Met aansprekende titels als Pas als zaagsel krijgt een boom applaus, Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt of Een cowboy met zijn handen hoog juicht waarschijnlijk niet bouwde hij gestaag aan een opzienbarend oeuvre van voorstellingen met een filosofische inslag en een absurd komische laag - zowel voor volwassenen als voor een jong publiek. Ook internationaal maakte hij furore; gerenommeerde festivals in binnen- en buitenland, waaronder Oerol, Het Theaterfestival, Theaterfestival Boulevard, Het New Island Festival (New York), Parc de la Villette (Parijs) en de Wiener Festwochen, hebben zijn theatervoorstellingen gepresenteerd. Als vaste gastregisseur maakte Jetse voorstellingen bij Theatergroep Max. en de mimetheatergroep Bambie. Vanaf 2009 was hij verbonden aan het Ro Theater. In 2013 maakte hij de overstap naar Theater Artemis.

"Batelaan pelt alledaagse handelingen af tot een kale essentie en geeft ze tegelijkertijd een dromerige absurditeit. Zijn regies zijn een wonderlijke optelsom van minimalisme en variété." Marijn van der Jagt in Vrij Nederland

"**** Debuut Batelaan en Van den Hoek staat nog altijd als een huis."
theaterkrant.nl

credits

85' (incl. bus heen en terug) / concept Jetse Batelaan & Elien van den Hoek / spel Marie Groothof, Jelle Hoekstra, Hendrik Kegels, Mees Walter & ontelbaar veel anderen / © Karin Jonkers & Henk Claassen
artemis.nl & hethoutenhuis.org


 

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring