cultuurcentrum Hasselt

Guy Van Nueten
wo 27 mrt 2019
wo 27 mrt 2019

De klassiek geschoolde pianist/componist Guy Van Nueten is van alle markten thuis, en heeft zich op die manier een muzikale carrière bijeen gespeeld waar menige rockster van staat te kijken. Van songschrijver bij The Sands (April and June ken je vast nog wel) via arrangeur bij dEUS en andere Zita Swoons tot het componeren van muziek voor film en theater, tot soloplaten op piano.
 

Voor Live (2003), een album met Tom Barman, scheef hij pianobewerkingen voor songs van dEUS, Nick Drake, David Bowie en Serge Gainsbourg; na Merg (2009) en Pacman (2013) verscheen net Contact, het sluitstuk van zijn pianotrilogie bij Sony Classical. Vanaf de eerste seconde roept zijn pianospel een haast filmisch universum op waarin je liefst zou willen verdwalen om er vervolgens nooit meer uit te komen.

’t Scheep. Het lijkt misschien wel op een schip maar dat is niet het verhaal achter de vormgeving van het nieuwe stadhuis. De bijzondere compositie van architecten Steven Hendrickx en Frederik Vaes heeft een andere betekenis en heel wat te bieden aan de
stad en de werknemers in het stadhuis. Meer weten? Kom aan dek, leer iets bij over het gebouw en geniet. Het concert zal plaatshebben op het gelijkvloers.

***** De kroon op het werk van een heel eigen muzikaal universum met een haast onuitputtelijke weelde aan inspiraties en ideëen.

dansendeberen.be, 2 december 2018

credits

piano Guy Van Nueten / © Kris Dewitte & Philippe van Gelooven
guyvannueten.com